"PKK ile ilişkimiz yok" açıklamasına "tutanaklı" yanıt!

Gara'da terör örgütü PKK tarafından 13 sivil vatandaşın şehit edilmesi üzerine HDP'ye yönelik eleştiriler artıyor. Son olarak HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın "PKK ile ilişkimiz yok" açıklamasına, Sabah gazetesinden "tutanaklı" yanıt geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki "Gara" oturumunda AK Parti Milletvekili Öznur Çalık ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan arasında geçen diyaloğu hatırlatmıştı.

Bakan Soylu, Buldan'ın kaçırılan siviller konusunda "Biraz misafir edilecekler sonra bırakılacaklar" dediğini ifade etmişti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan bu konuda yeni açıklamalar geldi. Alman devleti destekli medya organı Deutsche Welle (DW)'de Nevşin Mengü'nün sorularına yanıt veren Buldan, "PKK ile ilişkileri olmadığını" savundu.

Buldan, Nevşin Mengü'nün "Şu an sizlerin terör örgütüyle hiçbir irtibatınız yok mu?" sorusuna şu yanıtı verdi;

"Yok, çok açık ve net olarak söylüyorum ki, Nevşin Hanım, bunu bütün izleyicilerimiz duysunlar, bizim PKK ile herhangi bir ilişkimiz, bir irtibatımız yoktur. Bu söz konusu da olamaz zaten. Böyle bir irtibata böyle bir ilişkiye neden gerek duyalım."

YA TUTANAKLAR?..

Buldan'ın bu sözlerine ise Sabah yazarı Mahmut Övür'den tepki geldi. "İmralı tutanaklarında Pervin Buldan" başlığını taşıyan bir köşe yazısı kaleme alan Övür, "Ne cezaevinden twit atan Selahattin Demirtaş, ne de halen HDP Eşbaşkanı olan Pervin Buldan, bırakın PKK'yı kınamayı adını bile negatif bir cümlede geçiremez. Daha doğrusu geçirmek de istemezler. Çünkü onlar da silahların bırakılmasını, şiddetten vazgeçilmesini istemiyor." diye yazdı.

Buldan'ın inkar etse de örgütün elebaşlarının konuşlandığı Kandil ile sık sık görüştüğünün sır olmadığını vurgulayan Övür, İmralı Tutanakları'ndan şu örnekleri paylaştı;

"Pervin Buldan: Başkanım, son olarak birkaç kez Necdet Buldan (kayınbiraderi) size özel selam gönderdi. Ama ben Kandil'deki arkadaşların bilgisi dışında bunu size söylemedim. Son Kandil gidişimizde bu durumu da Heval Cuma'yla ( Cemil Bayık) görüştüm. O da bu sefer söyleyebilirsiniz, hatta bizim de selamımızı söyleyin, buraya gelsin görüşelim dediler."

Öcalan: Evet, o neden öyle yaptı? Sorunu neydi? Bana karşı çok saygılıydı.

Peki HDP yönetimini ve milletvekillerini kim belirliyor? Yine tutanaklardan izleyelim:

Öcalan; Kim belirledi bunları.

İdris Baluken: Seçim komisyonunun çalışmalarıyla belirlendi.

Öcalan: Kimdir bu seçim komisyonundakiler? Bunlar Kandil tarafından mı belirlendi, yoksa siz mi belirlediniz?

Sırrı Süreyya Önder: Kandil belirledi.

Öcalan: Tamamıyla mı onlar belirledi? Parti Meclisi'nde belirlenmedi mi bu komisyon?

Pervin Buldan: Hayır, parti meclisinde ya da MYK'de belirlenmedi.

Öcalan: Böyle şey olur mu? Siz niye müdahale etmediniz? Devrimci cesaretiniz mi yok? Beni niye uyarmadınız?

Önder: Başkanım yaşanan sıkıntıları size iletmiştik.

Öcalan: Kimdir bu seçim komisyonundakiler? İsim verin bana.

Derin sessizlik...

Öcalan: Korkmayın, tek bir isim istiyorum.

Yine derin sessizlik.

Öcalan: Kim yaptı bu işleri? Sorumlusu kimdir? Bütün sorumlusu Kandil'dir. Ben size benim adıma müdahale edin demiştim. Benim yetkilerimi kullanmalısınız demiştim. Selahattin'e de bunları söylemiştim. Selahattin de buradan gittikten sonra 24 saat bile geçmeden bu dayatılanlara boyun eğiyor."

Sabah yazarı tutanaklardan paylaştığı bu not üzerine yazısını şu kritik soru ile bitirdi;

"Tablo gerçekten vahim... Parti içi seçimlerde bile inisiyatif koyamayıp Kandil'e boyun eğen HDP demokratik zemini zehirliyor ve şiddeti meşrulaştırıyor. Siyasi partiler şiddete karşı ortak tavır almadan bu tablo değişmez. Peki, bu tabloyu Kemal Kılıçdaroğlu veya Meral Akşener bir avuç oy uğruna mı görmezden geliyor?""

 

"PKK ile ilişkimiz yok" açıklamasına "tutanaklı" yanıt! ile ilgili etiketler Pervin Buldan Süleyman Soylu PKK HDP terör
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.