"Oy oranımız bir gecede yüzde 20'ye çıktı"

HDP'den kapatma davası açılması sonrası ilk açıklama geldi. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, kapatma davası sonrası bir gecede oylarının 6 milyondan 12 milyona çıktığını ve oy oranlarının yüzde 20'ye geldiğini savundu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP için yaptığı kapatma davası başvurusu sonrası HDP'den ilk açıklama geldi. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, kapatma davası sonrası oy oranlarının bir gecede oylarının 6 milyondan 12 milyona çıktığını savundu.

Pervin Buldan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dün akşamdan itibaren bize oy verenlerin sayısı 6 milyondu, dün akşamdan itibaren 12 milyona yükseldi. Bizim oy oranımız yüzde 11,5-12'ydi, dün akşam itibarıyla bizim oy oranımız yüzde 20'lere yükseldi. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Anayasa Mahkemesi'ne HDP'nin kapatılması için başvurdu. Anayasa Mahkemesi'ne sunulan iddianamede HDP'nin terör örgütü PKK ile işbirliğinde olduğu belirtilerek aralarında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder'in de olduğu çok sayıda isimin siyasi yasaklı olması talep edildi.

Öte yandan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği hakkında terör propagandası yapmak suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasının onaylanması sonrası düşürülmüştü.

"Oy oranımız bir gecede yüzde 20'ye çıktı" ile ilgili etiketler Pervin Buldan HDP oy oranı kapatma davası

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.