Son dakika... Peru’da cezaevinde koronavirüs isyanı: 9 ölü

Son dakika... Peru’nun başkenti Lima’da bulunan Miguel Castro Hapishanesi’nde birkaç mahkumun koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybetmesi ve yetersiz sağlık koşulları yüzünden isyan çıktı. Çıkan olaylarda 9 mahkum hayatını kaybetti.

Çıkan isyanda 9 mahkum hayatını kaybetti. İsyanın kontrol altına alındığı belirtilirken Ulusal Cezaevi Enstitüsünden (INPE) yapılan açıklamada, hayatını kaybeden 9 kişinin yanı sıra 60 gardiyan, 5 polis memuru ve iki mahkumun yaralandığını belirtti.

Son dakika... Peru’da cezaevinde koronavirüs isyanı: 9 ölü

ENFEKTE OLAN MAHKUM SAYISI 600'E YÜKSELDİ

Hapishanede hafta sonu 2 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e, enfekte olan mahkum sayısı ise 600’e yükseldi. Virüsün yayılması üzerine mahkumlar arasında artan korku ve endişe sonucu isyan çıktı.

Son dakika... Peru’da cezaevinde koronavirüs isyanı: 9 ölü - Resim : 2

Dün de Lima’nın kuzeyindeki bir hapishanede mahkumlar koronavirüs tedbirlerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle 2 saatlik bir protesto gösterisi düzenlemişti.

(İHA)

Son dakika... Peru’da cezaevinde koronavirüs isyanı: 9 ölü ile ilgili etiketler Peru cezaevi Koronavirüs kovid-19 corona covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.