Peru'da 7.3 büyüklüğünde deprem

Peru'nun kuzeyinde 7.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Peru'nun Barranca kentinin yaklaşık 45 kilometre kuzeyinde meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Güney Amerika ülkesi Peru'da yerel saatle 05.52'de şiddetli bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 7.4 büyüklüğündeki sarsıntının merkez üssünün Peru'nun kuzeyindeki Barranca kasabasına 36 kilometre uzaklıkta olduğunu bildiriyor.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise, depremin büyüklüğünü 7.3 olarak verdi.

Yerin 112 kilometre altında gerçekleşen sarsıntı, Peru'nun komşuları Ekvador, Kolombiya ve Brezilya'da da hissedildi.

Peru'da 7.3 büyüklüğünde deprem

ABD Tsunami Uyarı Sistemi, karada meydana gelen depremin ardından herhangi bir tsunami uyarısı yayınlamadı.

Peru, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının kıyısında yer alıyor. Dünyadaki depremlerin yaklaşık yüzde 90'ının meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

Peru'da 7.3 büyüklüğünde deprem ile ilgili etiketler Peru deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.