Perseverance Kızıl Gezegen'e 'Life on Mars' eşliğinde indi

NASA'nın Mars'a gönderdiği uzay aracı Perseverance, 7 dakikalık inişini sorunsuz tamamlayarak Kızıl Gezegen'e ulaştı. Perseverance'in Kızıl Gezegen'e inişi sırasında David Bowie'nin eseri olan 'Life on Mars' şarkısı çalındı. Kült şarkının tarihi anlara eşlik etmesinin ardından Beatles üyesi Ringo Starr Twitter'dan paylaşımda bulunarak, "David Bowie, barıştan ve sevgiden memnun olacak" dedi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) 30 Temmuz 2020'de yola çıkan Mars keşif aracı Perseverance, Kızıl Gezegen'e başarıyla ulaştı. Perseverance gezegende yaşam izleri arayacak ve bulduğu numuneleri Dünya'ya ulaştıracak.

Perseverance'ın Kızıl Gezegen'e inişinde ise önemli bir ayrıntı dikkat çekti. İniş sırasında, 2016 yılında hayatını kaybeden müzisyen David Bowie'nin dünyaca ünlü eseri 'Life on Mars (Mars'ta yaşam)', Yungblud'un cover versiyonuyla çalındı. "Dünyaya düşen" adamın en ikonik şarkılarından biri olan şarkı, tarihi an için özellikle seçildi.

NASA görevinde, "Ziggy Stardust" karakterini müzik literatürüne armağan eden Bowie'nin şarkısının kullanılması büyük beğeni topladı. Bowie, Ziggy Stardust karakteri ile sahne şovlarında kendisini "uzaylı varlıklarla iletişim kuran bir rock yıldızı" olarak konumlandırmış ve bu imaj hayranları tarafından ilgiyle karşılanmıştı.

ŞARKI NE ANLAMA GELİYOR?

Life on Mars ise Bowie'nin 1971 albümü Hunky Dory'de yer aldı. Şarkı, "batık bir rüya" içinde kaybolan "fare gibi kahverengi saçlı" bir kızı anlattı.

Bowie şarkıdaki kız için şunları söyledi: "Sanırım gerçeklikle hayal kırıklığına uğramış. Gerçekliğin sıkıntıları içinde yaşıyor olmasına rağmen, ona bir yerlerde çok daha büyük bir hayat olduğu söylendi ve sahip olmadığı için acı bir şekilde hayal kırıklığına uğradı."

Bowie daha sonra onu, yabancılaşmış, sosyal açıdan dengesiz ve kendi toplumundan uzak biri anlamına gelen "anomik bir kadın kahraman" olarak tanımladı.

Perseverance Kızıl Gezegen'e 'Life on Mars' eşliğinde indi

'BOWİE, BARIŞTAN VE SEVGİDEN MEMNUN OLACAK'

Perseverance'nin Kızıl Gezegen'e inişinde kült şarkının kullanılması ve tarihin bir parçası olarak kayda geçirilmesi müzikseverleri de memnun etti.

Perseverance'in başarılı inişinin ardından Beatles üyesi Ringo Starr da Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Ringo Starr paylaşımında, şarkının Kızıl Gezegen için kullanılmasına atıfta bulunarak, "David Bowie, barıştan ve sevgiden memnun olacak" ifadelerine yer verdi.

Perseverance Kızıl Gezegen'e 'Life on Mars' eşliğinde indi ile ilgili etiketler NASA Mars Life on Mars Ringo Starr david bowie
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.