Perşembe akşamı okunacak dualar ve sureler! Rızık duaları!

Perşembe akşamı okunacak dualar ve sureler! Müslüman alemi için perşembe gecelerinin önemi büyük ölçüdedir. İbadetlere yoğunluk verildiği bu mübarek gecede birçok kişi hangi duaların okunacağını araştırmaya devam ediyor. Duaların kabul olduğu ve ibadetlere ağırlık verildiği bu günlerde müslümanlar Kur'an-ı Kerim okur, namaz kılar ve dileklerini Allahu Teala'ya iletirler. İşte, Perşembe akşamı okunacak dualar ve sureler! Rızık duaları! Detaylar haberimizde...

Perşembe akşamı okunacak dualar ve sureler! Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece müslümanların ibadetlerine yoğunluk verdiği zamanlar olarak bilinmektedir. Cuma gününe Perşembe gecesinden itibaren girildiği için perşembe geceleri de önem taşır. O gecelerde ibadete ağırlık vermek de son derece önem arz eder. Bu geceyi dua ve ibadetle geçirecek olan birçok kişi hangi Perşembe günü hangi duaların okunacağını merakla araştırmaya devam ediyor. İşte, Perşembe akşamı okunacak dualar ve sureler! Rızık duaları! Detaylar haberimizde...

Perşembe akşamı okunacak dualar ve sureler! Rızık duaları!

PERŞEMBE AKŞAMI OKUNACAK DUALAR VE SURELER!

100 defa Kevser Suresi'ni okuyan muradına nail olur.

Her muradın halli için 1000 defa Nasr süresi okunur.

Dileklerin kabulü için her gün 100 kere "Ya Kadir", "Ya Müheyminü(135 kez)"esması okunur.

Sabah namazından sonra 55 kere "Ya Mucib" okunmalıdır.

Yapılan duaların kabul olması için 70 kere "Bedi'assemavati velardı" okunmalıdır.

Dünya ve ahiret mutluluğu için Araf süresi okunur.

Her murada nail olmak için 21 defa İnfıtar süresi okunur.

Duha Suresi' ni okumaya devam eden kimse ruhi bulanım ve sıkıntılardan kurtulur.

Her müşkülün halli için 21 defa Kadir Suresi okunur.

Akşam ile yatsı arasında 1000 defa Fil süresini okuyan kimse her türlü muradına nail olur.

Perşembe akşamı okunacak dualar ve sureler! Rızık duaları! - Resim : 2

Necm Suresi' ni 21 defa okuyan her muradına nail olur.

Hayır kapılarının açılması için Rahman Suresi 70 defa okunur.

Ruhi bunalımdan kurtulmak için 75 defa Hadid süresi okunur.

40 gün 40ar defa Haşır süresini okuyan her muradına nail olur.

Fetih Suresi' ni 7 defa okuyan kimse her müşkülünü halledip her muradına nail olur.

 

HAZRETİ MUHAMMED'İN DİLEK DUASI!

Dilek duasını, Peygamberimiz gözleri kör olan birinin isteği üzerine söylemiştir. O kişi Hazreti Muhammed'e gelip 'Ya Resulallah! Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın' deyince ona abdest alıp aşağıdaki duayı etmesini söylemiştir. -"Yâ Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam, seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et!".. Tırmizi'nin aktardığına göre bu duayı okuyanlar dileklerine ve isteklerine kavuşmuşlardır.

RIZIK DUASI;

Perşembeyi Cumaya bağlayan gece abdest alınır…

Başlamadan önce
1- İstiğfar: 70 kere “Estağfirullah el azim ve etübü ileyh” okunur.

2- Salavat :70 kere ”Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim” okunur.

3-Yasin’i Şerifi Okumaya Başlamadan Önce Yapılacak Dua

Duanın Türkçe okunuşu:
Allahümme inni es’elüke sabran cemilen ve kalben selima. ve lisanen zakira. ve düaen müstecaba. ve kitaben yemina. verizkan halalen. ve ne ıymen mukıymen. ve cenneten ve hariran. ve nadratan ve sürura. ya kadıye’l hacat. ya mucibe’d deavat. ya kaşife’d-durri ve’l-beliyyat. ya ali-me’s-sirri ve’l hafiyyat. ik’dı haceti fi hazihi’ssaati’l-mübaraketi. bi hurmeti Yasin. ve’l-Kur’ani’l-Kerim. fe iza kada emran fe innema yekulü lehu kün fe yekun, fe süb’hane’llezi bi yedihi melekutü küll, şey’in ve ileyhi terceun. ve sallellahü ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmeıyn.

Duanın Anlamı:
Ey Allahım. Senden güzel sabır, temiz kalp, konuşan dil, kabul olunan dua, cenneti kazandıracak amel defteri, helal rızık, devam edici nimet, cennet elbiseleri, güzel mutluluk istiyorum. Ey ihtiyaçları gideren, Ey davetlere icabet eden, ey bela ve yoksullukları gideren, ey sırları ve gizlilikleri bilen, dilediğimi kabul et ve ihtiyaçlarımı gider Şu mübarek saatte Yasin ve kur-anı kerim hürmetine. Çünkü sen bir şeyin olmasını istediğinde ona sadece ol dersin o da hemen oluverir ve her şeyin saltanatı kendi elinde olan ve her şeyin ve hepimizin kendisine döneceğimiz rabbimiz seni tesbih ederim.

YÂSİN-İ ŞERİF “Selâmün kavlen mir rabbir rahîm” ve DUASI

Selâmun kavlen min rabbin rahîm(rahîmin)

Çok merhametli olan Rab’den bir söz olarak (kendilerine) “Selâm” (vardır).

Besmele-i şeriften sonra 3 İhlas ve 1 defa Fatiha suresini okunur, sonra Yâsîn sûresini okumaya başlanır. ”Selâmün kavlen min rabbir rahîm” Ayetine geldiği zaman 21 defa bu Ayeti tekrar edip, Yasin Suresi tamamlanır. Yâsîn’i bitirdikten sonra şu duayı okunur.

YÂSİN-İ ŞERİF Bittikten sonra okunacak DUA
“Allâhümme innî eselüke bi hakki hâzihis sûretiş şerîfeti bi hakki Selâmün kavlen mir rabbir rahîm. En terzuknî rizkan halâlen tayyiben allâhümme innî eûzü bike min şiddetil fakri ve belâed dîne allâhümmec alenî mineş şâkirîn.”
Dua edip, Salavat getirilir ve Fatiha okunur.

 

Perşembe akşamı okunacak dualar ve sureler! Rızık duaları! ile ilgili etiketler Allah Kuran-ı Kerim dua Perşembe Günü 2020 islam dini yasin suresi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.