Perinçek: Kılıçdaroğlu 'HDP olmazsa olmaz' dedi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk TV'de katıldığı Türkiye'nin Nabzı programında 1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde CHP ile yaptıkları ittifak pazarlığı sırasında yaşanan ilginç ve bugünkü konjonktürü de ortaya koyan bir diyaloğu gündeme getirdi. Perinçek, HDP'ye mesafeli olunması şartıyla yaptıkları ittifak teklifinin Kılıçdaroğlu tarafından "HDP olmazsa olmaz. Fay hatları derinleşir" denilerek reddedildiğini söyledi.

Türkiye birkaç gündür HDP eş Başkanı Pervin Buldan'ın CHP'ye yönelttiği "Şeffaf ittifak" çağrısını tartışıyor. 

Konu, Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın hazırlayıp yönettiği Türkiye'nin Nabzı programında da ele alındı. 

Konuklar arasında yer alan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Buldan'ın çağrısını değerlendirirken 1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde CHP ile yaşadıkları 'ittifak görüşmeleri'ne değindi. 

İttifakın şartlarını görüşmek için Kemal Kılıçdaroğlu ve Murat Karayalçın ile bir araya geldiklerini söyleyen Perinçek, bu toplantıda CHP liderinden HDP ile teması bırakmalarını istediklerini aktardı. Perinçek devamında şunları söyledi:

"Murat Karayalçın ve Sayın Kılıçdaroğlu ile buluştuk. Orada HDP ile teması, beraberliği bırakın hep beraber seçime girelim dedik. Yine son seçimde de İYİ Parti ile de görüşmelerim oldu telefonla. Orada da şunu söyledik: HDP'nin olmadığı bir beraberlik kuralım ve seçimi kazanalım. Hatta Sayın Kılıçdaroğlu da bizim ortak adayımız olsun en çok milletvekili olan partinin genel başkanı olarak ortak adayımız olsun ama bir tek şart var HDP'nin olmadığı ve HDP ile FETÖ'ye karşı kararlı tutarlı bir tavır alalım ve birlikte girelim."

Berhan Şimşek'in itirazı üzerine bu iddialarının hepsinin belgeli olduğunu ifade eden Perinçek, CHP Genel Başkanı'nın "HDP olmazsa olmaz" dediğini vurguladı.

Perinçek: Kılıçdaroğlu 'HDP olmazsa olmaz' dedi

Bahse konu görüşmeye gelecekte şöyle dendi böyle dendi denilmemesi için yazılı bir belge ile gittiklerini ve bunu görüşme sonrası Kılıçdaroğlu'na verdiklerini ifade eden Perinçek bu belgedeki HDP'ye ilişkin şartlarının yer aldığı bölümü okudu:

"Sayın Kılıçdaroğlu seçmen kitlesinin bugün iki büyük beklentisi var. Birincisi bölücü terörün etkisiz hale getirilmesi ve yurdun her köşesinde güvenliğin sağlanmasıdır. 1 Kasım'a giden süreçte kuvvet toplamak için öncelikle bölücü teröre karşı kararlı ve tutarlı duruşa sahip almak gerektiği açıktır. Halk bu vatanı bütünleştirecek bir iktidar arıyor. Bu arayışa cevap verenler hükümet olacaktır. PKK ve HDP şu yada bu ölçüde yan yana gözükenler Kürtlerimiz dahil milletle birleşemez ve seçim kazanamaz. Yani CHP'ye diyoruz ki; PKK ve HDP ile yan yana gözükmeye devam ederseniz Kürtlerimiz dahil milletimizle birleşemezsiniz ve seçim kazanamayız. Onun için bundan vazgeçin..."

Perinçek sonra da bu görüşmeden 13 gün sonra Kılıçdaroğlu'nun CHP antetli bir kağıda yazarak gönderdiği cevabi metni okudu. İşte Kılıçdaroğlu'nun Perinçek'e verdiği o cevap:

"Siyasal iktidar uğruna toplumsal çatışmayı tahrik etmeyi. Fay hatlarını derinleştirmeyi göze alan ve bunun üzerine bir iktidar projesi oturtmayı hedefleyen siyaset tarzına karşı tarihsel sorumluluğumuzun farkındayız. Yani nazikçe diyor ki, biz siyasi iktidar uğruna Türk-Kürt çatışmasını tahrik ederiz bölücü terörün üzerine gidersek sizin dediğiniz gibi, Türk ile Kürt arasındaki fay hatlarını derinleştiririz böyle bir siyasi iktidar projesini kabul etmiyoruz."

 

Perinçek: Kılıçdaroğlu 'HDP olmazsa olmaz' dedi ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP HDP Doğu Perinçek Vatan Partisi ittifak 1 kasım 2015
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.