Perinçek ile Eymür arasında 'CIA' tartışması!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' programında karşı karşıya geldi. İki isim de birbirlerine ağır sözlerle yüklendi.

 Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, dün akşam canlı yayında sert bir tartışma yaşadı.

Perinçek, 12 Mart ve 12 Eylül darbeleri için Eymür'ü suçlarken, Eymür'ün darbe dönemlerinde işkence yaptığını ve Amerika'ya çalıştığını savundu.

Eymür de, Perinçek'in yalan söylediğini asıl Amerika'ya çalışanın Perinçek'in kendisi olduğunu ileri sürdü.

"SİZİ BÜTÜN SOLCULAR İŞKENCEHANELERDEKİ YÜZÜNÜZDEN TANIYOR"

ABD’ye çalışırken yakalanan eski MİT’çileri gündeme getiren Eymür “Perinçek için ‘fabrikatör’ lafı bir istihbari terimdir. Yalan haber yayanlara verilir. Türkiye’de 2 tane Amerikan casusu yakalandı. Bunların bir tanesi Sabahattin Savaşman bir tanesi de Turan Çağlar’dır. Bunların ikisine de sahip çıkan Perinçektir. Acaba buna ne diyor” sorusunu yöneltti.

Perinçek ise “Yalan söylüyor. Yalan söylediğinizi söylüyorum. Sabahattin Savaşman ile beraber CIA’ya çalıştılar. Sabahattin Savaşman’ın itiraflarını da biz Aydınlık olarak kitap olarak yayınladık. CIA’ya nasıl çalıştıklarını biz deşifre ettik” yanıtını verdi.

Perinçek ile Eymür arasında 'CIA' tartışması!

Bu kez, "Turan Çağlar yazı kurulunda değil miydi onların" diye soran Eymür'e, Perinçek, "Hayır efendim yalan söylüyorsunuz. Turan Çağlar'ın bizim yayın kurulu ile ilgili ne alakası var. Öyle adamlar bizim yayın kurullarımıza giremez. Sizin mesai arkadaşlarınız" şeklinde bir yanıt verdi.

Perinçek ayrıca, "12 Eylül'de 12 Mart'ta sizi işkencehanelerden tanıyoruz. Sizi bütün solcular, devrimciler, vatanseverler işkencehanelerdeki yüzünüzden tanıyor" diye de ekledi.

GEÇEN HAFTA DA TARTIŞMA YAŞAMIŞTI

Öte yanan geçen hafta da programa telefonla bağlanan Eymür, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ile sert bir tartışma yaşamıştı.

Yücel'in kendisini "CIA ile yakın çalışan ve Ergenekon-Balyoz kumpaslarında FETÖ'ye dolaylı destek veren bir kişi" olarak tanımlamasına sinirlenen Eymür, "Fetullah Gülen kısmı şerefsiz bir yalan, hiç alakası yok. Ben Amerikalılarla tabii yakın çalışma yaptım, görevim icabı yaptım. Ama onlar gibi Amerikalılara satılık bir adam olmadım hiç." ifadelerini kullanmıştı.

 İlker Yücel ile bu suçlamaları nedeniyle mahkemede hesaplaşacağını söyleyen Eymür, "Olmayan bir şeyi ortaya koydukları için söylüyorum, normal bir, Fetullah Gülenci olduğumu benim neye dayanaraktan söyleyebiliyor bu arkadaş? Dava konusu da olacaktır bu zaten!" demişti.

 

 

Perinçek ile Eymür arasında 'CIA' tartışması! ile ilgili etiketler Doğu Perinçek MİT CIA mehmet eymür
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.