"Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuk bayramı yapması çok ciddi bir hata"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün Ulusal Kanal'da katıldığı "Çıkış Yolu" adlı programda tartışma yaratacak sözler sarf etti.

Atatürk'ün 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yapmasını yanlış bulan Perinçek, bugün gelinen noktada 23 Nisan'ın balonlarla kutlanan bir bayrama dönüştüğünü belirtti. Perinçek, "Atatürk’ün bir yanlışı. 23 Nisan’ı Çocuk Bayramı yapmak bence yanlış. 23 Nisan balonlarla kutlanan bir bayrama dönüştü. 23 Nisan bizim devrim günümüz. 23 Nisan’da padişah hükümeti yıkıldı" dedi.

"23 Nisan’ı biz bugün, devrim tarihi olarak kutlamıyoruz. Koltuklara oturtulan çocuklar, balonlar… Siz o çocuklarla devrimi yapamaz, devrimi koruyamazsınız" diyen Perinçek, "Hata demiyorum, biraz daha ağırlaştırıyorum, çok ciddi bir hata diyorum. Bakın Atatürk peygamber değil, bunlar çok büyük yanlışlar. Bu itirazlar Atatürkçü değil. Türkiye bugün bir devrimin eşiğine gelmiş; üretim devrimi yapıyor. Bu devrimleri, siz çocuklara balon dağıtarak o devrimin meşalesini yakamazsınız. Çocuk Bayramı diye devrim unutturuluyor" dedi.

"Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuk bayramı yapması çok ciddi bir hata" ile ilgili etiketler Doğu Perinçek Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.