Peri Bacaları tarihi eser mi? Etkileyici Peri Bacaları nerede, hangi ilimizde?

Ülkemizdeki en güzel yerlerden birisi olan ve etkileyici görselliği ile tanınan Peri Bacaları’nın tarihi eser mi yoksa doğal güzellik mi olduğu araştırılır. 5. sınıf sosyal bilgiler konularından birisi olan Peri Bacaları bu konuda ilgide görmektedir. Peki, Peri Bacaları nerede, hangi ilimizde?

Yakın ve uzak tarihten günümüze kadar gelebilen ve mimari değeri bulunan yapılar tarihi mekan olarak bilinir. Bu mekanların içerisinde yer alan eserler ise tarihi eser olarak adlandırılır. Ülkemizde bulunan tarihi eserler ve mekanlarda hem kültürel mirasın hem de turizmin gelişmesinde en önemli faktörler arasında yerini alır.

PERİ BACALARI TARİHİ ESER Mİ?

Ülkemizin en fazla turist çeken yerlerinden birisi olan Kapadokya, Nevşehir ilimizde bulunmaktadır. Bundan yaklaşık 50 milyon yıl kadar önce 3. jeolojik devirde oluşan bu yapının içerisinde birçok tarihi yapı da vardır.

Peri Bacaları

En önemli tarihi yapılar arasında Uçhisar Kalesi, Aynalı Kilise ve Ortahisar Kalesi yer almaktadır. Peri Bacaları ile ünlü olan Kapadokya, doğal varlıkların ve tarihi mekanların iç içe geçtiği en popüler turizm merkezlerinden biri olarak bilinir. Yani Peri Bacaları bu anlamda doğal bir güzelliktir.

PERİ BACALARI NEREDE?

Peri Bacaları, Nevşehir ilinin Kapadokya ilçesinde yer almaktadır. Günümüzde peri bacaları, turistik bir bölge haline gelirken burada rengarenk balonlarla yapılan balon turları, otantik konaklama alanları ve çevresinde bulunan güzel atları sayesinde ülkemizin en fazla turist çeken yerlerinden bir tanesidir.

Peri Bacaları tarihi eser mi? Etkileyici Peri Bacaları nerede, hangi ilimizde? ile ilgili etiketler Kapadokya Nevşehir tarihi eser peri bacaları doğal güzellik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.