Pep Guardiola'dan Barcelona yorumu... Teknik direktörlük için en doğru aday Xavi

Barcelona, görevden alınan Ronald Koeman'dan boşalan teknik direktörlüğe geçici olarak Sergi Barjuan'ı getirdi. Başkan Joan Laporta Sergi'nin imza töreninde, bu krizi aşacaklarını söyledi. Pep Guardiola ise Katalan devinin başına Xavi'nin geçmesi gerektiğini savunuyor.

Barcelona'nın unutulmaz sol beklerinden Sergi Barjuan, Katalan ekibinin "geçici teknik direktör"ü olmuştu. Camp Nou'da bugün başkan Joan Laporta'nın katılımıyla Sergi için imza töreni düzenlendi.

Hollandalı çalıştırıcı Ronald Koeman dönemi kabus gibi geçen Barcelona, 10. hafta maçında Rayo Vallecano'ya deplasmanda 1-0 yenilmiş, Koeman'ın sonunu getiren golü Radamel Falcao atmıştı.

XAVİ BU GÖREVE HAZIR... 

Xavi'den önceki Barcelona'nın orta sahadaki beyni ve günümüzün en başaralı teknik direktörü konumundaki Manchester City'yi çalıştıran Pep Guardiola, Barcelona'nın teknik direktör adayları arasında adı geçen Xavi Hernandez'in bu göreve hazır olduğunu düşündüğünü söyledi.

Takımının Crystal Palace ile yapacağı lig maçı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Pep,  Koeman ile iyi arkadaş olduklarını belirterek, "Ronald ve ben, teknik direktörlük kariyerimizin maçlarda alınan sonuçlara göre şekilleneceğini gayet iyi biliyoruz. İyi sonuçlar alamazsanız, Pep veya Koeman olmanız fark etmez; kimse görevine devam edemez. Koeman'a bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Pep Guardiola'dan Barcelona yorumu... Teknik direktörlük için en doğru aday Xavi

Katalan devinin en güçlü teknik direktör adayı olarak gösterilen Katar temsilcisi El-Sadd'ı çalıştıran Xavi Hernandez'e büyük güven duyduğunu vurgulayan İspanyol teknik adam, "Barcelona'da neler olacağını bilmiyorum. Ama Xavi getirilirse, bu işe hazır olduğu konusunda hiçbir şüphem yok. Oyunu biliyor ve artık çok daha deneyimli. Barcelona'yı çalıştırmaya başladığım zaman, Xavi kadar deneyimim yoktu." ifadelerini kullandı.

Ligde lider konumda bulunan El-Sadd'ın yenilmezlik serisini 34 maça çıkararak rekor kıran ve Katar temsilcisinde 7 kupa kazanan Xavi'nin teknik direktörlük konusunda büyük gelişmeler kaydettiğini vurgulayan Guardiola, "Barca için en doğru adayın Xavi olduğuna inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Futbolculuğu döneminde yıllarca kaptanlığını yaptığı Barcelona'yı 2008-2012 yılları arasında çalıştıran Guardiola, bu süreçte ikişer kez UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve İspanya Kral Kupası, üçer kez lig ve İspanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı.

Futbola Barcelona altyapısında başlayan ve 1998-2015 yılları arasında 17 yıl Katalan ekibinde forma giyen Xavi ise kariyerini El-Saad'da sürdürmüş ve 2019'da aynı takımda teknik direktörlük görevine getirilmişti.

Pep Guardiola'dan Barcelona yorumu... Teknik direktörlük için en doğru aday Xavi ile ilgili etiketler Barcelona La Liga Pep Guardiola joan laporta xavi sergi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.