Pentagon'dan yeni S-400 açıklaması!

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Ellen Lord, Türkiye’nin S-400 sistemleri ile ilgili eğitim için askerlerini Rusya’ya gönderme kararının Washington'da hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi.

Washington’un Türkiye ile stratejik ortaklığa ve diyaloğa büyük değer verdiğini söyleyen Ellen Lord, “Ancak ABD, Türkiye’nin S-400 sistemleri ile ilgili eğitim için personel gönderdiğini öğrenince hayal kırıklığına uğradı. S-400’ler F-35’lerle uyumlu değil. Türkiye’nin S-400 sistemlerini teslim alması durumunda F-35’leri alamayacaklarını her düzeyde net bir şekilde ifade ettik” dedi.

'HENÜZ GERİ DÖNÜLEMEYECEK NOKTAYA GELMEDİ'
Bunun yanında atılan adımlardan hiçbirinin şimdiye kadar geri dönülemeyecek hale gelmediğini vurgulayan Lord, “Eğer Türkiye S-400’lerin alımından vazgeçme kararı alırsa biz program kapsamındaki olağan faaliyetlerin devam etmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE'YE F-35 TOPLANTISINA KATILMIYOR

Pentagon yetkilisi, özellikle de Türkiye’nin önümüzdeki çarşamba yapılması planlanan F-35’lerle ilgili yıllık yuvarlak masa toplantısına katılmayacağını, ayrıca programla ilgili norm güncellemelerinin de Türkiye’nin katılımı olmadan gerçekleştirileceğini ifade etti. Lord, tüm bunların ‘Türkiye'nin F-35 program yönetim faaliyetlerine katılımının düzenli bir şekilde sona ermesinin kolaylaştırılması amacıyla’ yapıldığına dikkat çekti.

Lord ayrıca Washington ile Ankara arasında anlaşma sağlanamaması durumunda şu anda F-35 eğitiminden geçen tüm Türk pilotların ve eğitmen pilotların 31 Temmuz’a kadar ABD’yi terk etmesi gerekeceğini de sözlerine ekledi.

Pentagon'dan yeni S-400 açıklaması! ile ilgili etiketler Rusya F-35 ABD S-400 Pentagon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.