Pentagon, UFO belgelerinin gizlilik statüsünü değiştirdi! UFO raporu yayımladı!

UFO'lar kültürümüzün bir parçası haline geldi. Özellikle askeri pilotların tanımlayamadıkları uçan cisimlerle giderek artan karşılaşmaları, devletin konuyu ciddiye almasına sebep oldu. Pentagon, merak edilen UFO görüntüleri ve bazı belgelerin üzerindeki gizliliği kaldırdı. ABD Savunma Bakanlığı, UFO raporu yayımladı.

Videoda 'Vay canına! Rüzgara karşı gidiyorlar. Rüzgar batıya 120 knot ile hızla esiyor!' diyor bir ABD savaş pilotu. Şaşkınlıklarının sebebi ise tanımlayamadıkları uçan bir cisim. İngilizcesiyle unidentified flying object ya da herkesin bildiği ismiyle bir UFO

Görüntülerde, bir ABD savaş uçağıyla bir UFO'nun karşılaştığı anlar ve pilotların duruma anlam vermeye çalıştıkları konuşmalar aktarılıyor. 

PENTAGON BELGELERİN GİZLİLİK STATÜSÜNÜ KALDIRDI

ABD ordusuna ait ilk UFO görüntüleri 2017 yılında yayınlandı. O günden beri giderek artan karşılaşmalar ise ABD Savunma Bakanlığı ya da diğer adıyla Pentagon'un bir UFO raporu yayımlamasına sebep oldu. UFO vakaları, Pentagon'un raporunda 'Tanımlanamayan Hava Olayı' (UAP) olarak ifade ediliyor.

Pentagon, birkaç gün önce UFO'larla ilgili bazı belgelerin gizliliğini kaldırdı.

ARTIK İŞ CİDDİYE BİNDİ

Geçmişte UFO konusunu açanlar ile dalga geçiliyordu fakat bugünlerde uluslararası siyasi konjonktür ve teknolojik gelişmeler, bu vakaların büyük bir ciddiyetle ilgilenilmesini gerektiriyor. Gökyüzündeki 'garip nesneler' geçmişte ciddiye alınmasalar da, şimdi potansiyel ulusal güvenlik konusu olarak kabul ediliyor.

Kapsüle benzeyen uçan bir nesne ile karşılaşan Alex Dietrich ve ekibi, ABD'nin California sahilinin açıklarında uçuyorlardı.

Dietrich'in açıklamaları şöyle: 'Çok hızlı ve düzensiz şekilde hareket ediyordu. Hangi yöne nasıl gideceğini tahmin edemiyorduk. O manevraları nasıl yaptığını ya da nasıl bir itici güçle çalıştığın anlayamadık.'

ESKİDEN BU KONULARDAN BAHSEDİLMEZDİ

Leslie Kean (Gazeteci) ise siyasi kültürümüzde yaşanan değişimin altını çiziyor  'Bu tarz olaylaı alay konusu yaparak küçümseme politikası vardı. 1950lerer kadar gidiyordu ve popüler kültürün bir parçasıydı. O günlerden beri bu küçümseyici kültürü sürdürüyorduk. Hükümetten de bu konuda hiç açıklama gelmiyordu.'

ABD HATALARINDAN DERS ALMADI

Chris Mellon (Eski ABD Savunma Bakanlığı Çalışanı) ise tüm bu verilerin ciddiye alınmamasını Pearl Harbour ve 11 Eylül ile kıyasladı:

'(Hükümetin UFOları ciddiye almaması) çok büyük bir istihbarat hatasıydı. Pearl Harbour ve 11 Eylül saldırılarındaki hatalarımızdan ders almadık. Ama sorunlar tam olarak aynı. Radar operatörü Japon bombardıman ve savaş uçaklarının geldiğini görmüş ama kimseye haber vermemişti. Bu bilgi zincirin üst halkalarına ulaşmadı. 11 Eylülde'de FBI ve CIA birbirleriyle konuşmuyor ve bilgi paylaşmıyordu. Bu olayda ise durum çok daha kötü: Yaklaşık 10 kurum var ve konuşmuyor, bilgi paylaşmıyorlar.' 

UFO ŞAHİTLİĞİ İDDİASINDA BULUNANLAR DERİN BİR NEFES ALDI

UFO gördüğünü söylediği için yıllardır alay edilen birçok insan ise Pentagon'un UFO raporlarını yayımlamasıyla aklanmış hissettiklerini aktardı.

Birçokları bu raporun yayımlanması açıklanamayan bu olayları anlamak adına bir kilometre taşı olarak görüyor.

 

 

Pentagon, UFO belgelerinin gizlilik statüsünü değiştirdi! UFO raporu yayımladı! ile ilgili etiketler UFO Pentagon rapor

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.