Pentagon açıkladı: İşte 2022 ABD Ulusal Savunma Stratejisi'nin temeli!

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) politikadan sorumlu müsteşar yardımcılığı görevini yerine getiren Mara E. Karlin, 2022’nin başlarında yapılması planlanan yeni Ulusal Savunma Stratejisinin giderek daha karmaşıklaşan bir güvenlik ortamıyla başa çıkma planı olacağını söyledi. Bu yılki Ulusal Savunma Stratejisi'nin temel taşı ise 'entegre caydırıcılık' olacak.

Mara Karlin, Pentagon’dan, Washington D.C.’de bulunan Center for a New American Security’ye 9 Aralık’ta “Görev Özeti: Bir Sonraki Ulusal Savunma Stratejisi” konulu bir video konferans yaptı.

'ÇİN HER ZAMANKİNDEN DAHA KESKİN BİR TEHDİT'

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2018 Ulusal Savunma Stratejisinde yer alan bir konu olan Çin’in ilerleme hızını tehdit olarak kabul etti ve müsteşar, Çin’in her zamankinden daha keskin şekilde büyüyen bir zorluk olmaya devam ettiğini söyledi.

Yeni Ulusal Güvenlik stratejisi, Çin sorununun üstesinden gelirken, Savunma Bakanlığı’nın en yakın müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte metastaz yaptığını veya değiştiğini ama ortadan kalkmadığını gördüğü diğer birçok zorlukla başa çıkmak için sorumlu bir şekilde çalışmasını sağlar, diye ekledi.

'KUVVET PLANLAMA YAPISINA BAKMAK ZORUNDAYIZ'

“Her ulusal savunma stratejisi, kuvvet planlama yapısına bakmak zorundadır – ordunun yürütmek için boyutlandırılması ve şekillendirilmesi gereken şey nedir? Bu ulusal savunma stratejisi, diğerleri gibi, elbette, bir kuvvet planlama yapısına sahip olacaktır. “dedi Karin.

Ulusal Savunma Stratejisi’nin Ulusal Güvenlik Stratejisinin şemsiyesi olduğunu açıklayarak, Ulusal Savunma Stratejisi, Nükleer Duruş İncelemesi ve Füze Savunma İncelemesi’nin bunun altında yer aldığını da sözlerine ekledi. Bu özellikle dikkate değer çünkü ciddi bir entelektüel tutarlılık gerektiriyor ve bütçeler, kaynaklar ve yetenekler hakkında düşünüldüğünde bu bir tutarlılık, dedi.

TEMEL TAŞI: ENTEGRE CAYDIRICILIK

Karlin, yeni Ulusal Savunma Stratejisinin temel taşının Savunma Bakanı’nın da bahsettiği ‘entegre caydırıcılık’ kavramı olacağını söyledi.

Müsteşar, “Bütünleşik (entegre) caydırıcılık kavramı, zorluklarla nasıl başa çıkacağımızı düşündüğümüzde gerçekten önde ve merkezde olması gerektiğini bize hatırlatıyor.” dedi.

“Entegre caydırıcılık fikri, etki alanlarınız arasında entegrasyon yaptığınız anlamına gelir, bu yüzden bir meydan okumadır fakat siber güvenlik bunda nasıl bir rol oynuyor? Uzay bununla nasıl yürüyecek? Havayı, denizi ve karayı düşünmemiz gerek. Bunu alın ve düşünün. Alanlar arasında nasıl bütünleşirsiniz? Nasıl entegre olursunuz? Bir zorluk gördüğümüzde, orduyu o konuda iyi kullandığımızdan nasıl emin olabiliriz? Ordu bu amaçlara uygun mu? Diplomasiyi düşünüyoruz ve aslında diplomasi ile liderlik ediyoruz. Bu aynı zamanda müttefikler ve ortaklar arasında bütünleşmek anlamına geliyor” dedi.

 

 

 

Kaynak: M5

Pentagon açıkladı: İşte 2022 ABD Ulusal Savunma Stratejisi'nin temeli! ile ilgili etiketler Pentagon ABD savunma bakanlığı 2022 ulusal stratejisi temel taş entegre caydırıcılık
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.