Pensilvanya'ya giden 12 kripto FETÖ'cüyü kredi kartları ele verdi

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Pensilvanya’ya giden 12 sır isim belirlendi. Bu kişilerin terörist başının çiftliğinin hemen yakınındaki otellerde konakladıklarını ortaya çıkardı.

15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki hainler bir bir ortaya çıkarılıyor. Anadolu Başsavcılığı yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında çok kritik bilgilere ulaştı. Bugüne kadar hain darbe girişiminin baş planlayıcılarıyla ilgili açığa çıkan isimlerin dışında 12 kriptonun da Pensilvanya’ya gidip ele başının talimatlarını Türkiye’ye getirdikleri belirlendi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Akşam'ın haberine göre, Kırmızı ByLock listesini soruşturan savcılık şüphelilerin 15 Temmuz öncesi ve sonrası kredi kartı harcamalarıyla ilgili bilgileri istedi. Yapılan incelemede listedeki doktor, akademisyen, avukat olan 12 ismin bu tarihlerde Pensilvanya’daki Gülen’in kaldığı çiftliğin etrafındaki otellerde konakladıkları belirlendi. Bazı isimlerin 12 Temmuz 2016’da ABD’ye gittiği, 14 Temmuz’da Türkiye’ye geldiği, 17 Temmuz’da Türkiye’yi terk ettiği ortaya çıktı. FETÖ’nün tepe kadrosundaki imamlarla sürekli görüştükleri belirlen Yrd. Doç S.A.B., Doktor A.Y., H.S. ve Yrd. Doç. Ş.T. yakalandı.

İşte o isimler ve kaldıkları oteller:

A.Y.: Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesinde Uzman doktor. Lider kadroyla 770 görüşmesi var. Wesminster Hotel NJ’de kaldı. A.Ç.: Rekabet Kurulu Başkanlığında danışman. Days Inn Tannersvılle otelde. C.G.: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Profesör. Riviera Hotel Corp otelde. Ş.T.: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi. Best Western Aiport otelde. E.Y.: Dernek çalışanı. Ramada Whitehall otelde. F.Ö.: Avukat. Holiday Inn Ekspres otelde. M.E.: Avukat. Country Inn Suitst otelde. H.S.: Uluslararası Stratejik Araştırma Kurumu Derneği çalışanı. Holiday Inn Midtown otelde. N.U.: Şifa Üniversitesi çalışanı. Quality Inn Plaza otelde kaldı. Hidayet Karaca ile 25 kez görüştü. S.A.B.: Yrd.Doç. Society Hill otelde. S.K.: Holiday Inn Exspress otelde S.T.A.:Best Western Plus otelde kaldı.

'MEHMET AĞA BİLE DUYDU'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast timinde yer alan Ali Aktürk, darbe girişiminden haberi olmadığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast davasında 47 sanığın yargılanmasına dün de devam edildi. İfade veren 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nda görev yapan hain Pilot Ali Aktürk'ün hiçbir gelişmeden bilgisinin olmadığını ileri sürmesi üzerine, Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, "Ülkede, bir gelişme oldu. Köylü Mehmet Ağa bile bu durumdan haberdar oldu. Neticede askerin içerisinde olduğu bir eylem. Aileler, aileleriniz, 'eşlerimiz ne durumda' deyip merak edip nasıl aramamışlardır" dedi. Aktürk, "Çoğu zaman havadaydım. Telefonum sürekli üzerimde değildi. Bu şekilde bilgi alamadım" dedi.

YAKIT İZNİ ALDILAR

Aktürk, ifadesinde, "Bizim ikmal yapmamız lazım. Kule etrafımızın sarıldığını söyledi. Ünsal Coşkun Paşa'mızla görüştük. O da 'dönün protokolümüz var yakıt vermeleri lazım' dedi. Birlik Komutanı Bahadır Albay'la görüştük. 3- 4 dakikada depoyu doldurduk. Personeli almak için Marmaris'e devam ettik" dedi.

Pensilvanya'ya giden 12 kripto FETÖ'cüyü kredi kartları ele verdi ile ilgili etiketler Pensilvanya FETÖ
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.