Pensilvanya'dan yeni açıklama, Gül cephesinden yeni yalanlama! Bu kez Fehmi Koru konuştu...

FETO lideri Fethullah Gülen'in, Reuters ve bir Alman radyosuna verdiği demeçte Abdullah Gül'ün kendisini ziyaret ettiğini söylemesinin ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den açıklama geldi.

Abdullah Gül, "Kesinlikle bir görüşmem olmamıştır." diyerek Fethullah Gülen'i yalanladı.

Gülen'e en yakın isimlerden, Hurkul.org sitesinin editörü Osman Şimşek ise Abdullah Gül'ün bu açıklaması üzerine 11. Cumhurbaşkanı'na sosyal medyada yanıt verdi.

Abdullah Gül'ün bu sözleri ile "kendisini inkar ettiğini" öne süren Şimşek, Gül'ün Gülen ile görüştüğünde ısrar etti.

11. Cumhurbaşkanı'nın Gülen'e yaptığı ziyareti hatırlatmak için Fehmi Koru'nun da ismini veren Şimşek; “Belki beraber geldikleri Fehmi Koru’nun Hocaefendi ile sarılmalarını seyredince ‘Birbirinizi çok özlemişsiniz!..’ dediğini hatırlatmam sayın Gül’ün hafızası için yeterlidir. Şayet bu kafi değilse, mekanımıza dair bazı hususları anımsamaları da faydalı olabilir” ifadelerini kullandı.

gulen

FEHMİ KORU DA GÜLEN'İ YALANLADI!

Pensilvanya'dan gelen bu iddialar üzerine, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın dostu Fehmi Koru da suskunluğunu bozdu.

Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Koru, Fethullah Gülen ve Osman Şimşek'i yalanladı, böyle bir görüşmenin söz konusu olmadığını dile getirdi.

Fehmi Koru özetle şu ifadeleri kullandı;

“Hani adım geçmese ben de “Herhalde olmuştur” diyeceğim, sonuçta Abdullah Gül bir politikacı, her politikacı gibi o da partisi adına gerekli gördüğü herkesle görüşmüş olabilir.

Ancak benim tanık gösterildiğim olay beni de içine çekiyor: Abdullah Gül ile birlikte Fethullah Gülen’i ziyarete Pensilvanya’ya gitmişiz; onlar öyle sarmaş dolaş olmuşlar ki, ben “Birbirinizi özlemişsiniz” demişim; aradan bunca yıl geçmiş, benim hatırlamadığım bir söz bugün gündeme geliyor.

İyi de, cümle âlemin duyduğu üzere Pensilvanya’ya ben gittim gitmesine de, Abdullah Gül ile birlikte hiç gitmedim ki…

npr röportajında verilen “Davutoğlu buraya gelmişti” bilgisi doğru.

Peki Abdullah Gül?

Haberi ilk okuduğumda onun adını görünce “Herhalde bir tercüme hatasıdır” diye düşünmüştüm.

Öyle düşünmemin sebebi de şu: Bildiğim kadarıyla, ne 2013 Eylül ayında, New York’ta bulunduğu günlerde, ne de daha önce, 2002 sonrasında, başbakanlık, dışişleri bakanlığı ve cumhurbaşkanlığı dönemlerinde yaptığı çeşitli ABD ziyaretlerinde, Gül’ün Gülen’le bir karşılaşması olduğundan, ikisinin görüştüğünden haberdar değilim. Böyle bir görüşme olsaydı kulağıma gelirdi; en başta kendisi bunu bana söyleme ihtiyacı duyardı.

OLAYA ADIM KARIŞTIRILIYOR

Konu bu açıklama üzerine artık kapanmıştır diye düşünürken, akşam saatlerinde Pensilvanya’dan şaşırtıcı bir yeni mesaj verildi.

Yakın çevresinden Osman Şimşek tarafından verilen mesajın konuya ilişkin bölümünde adım geçirilerek aynı iddia ileri sürüldükten sonra şu satırlar yer alıyor:

“Belki beraber geldikleri Fehmi Koru’nun Hocaefendi ile sarılmalarını seyredince ‘Birbirinizi çok özlemişsiniz!..’ dediğini hatırlatmam sayın Gül’ün hafızası için yeterlidir. Şayet bu kafi değilse, mekanımıza dair bazı hususları anımsamaları da faydalı olabilir.”

Hayda.

Şaşırmam boşuna değil: Abdullah Gül’ün başbakan, dışişleri bakanı ve cumhurbaşkanı olarak çıktığı pek çok gezisinde –hepsinde değilse bile– çalıştığım gazeteyi temsil ederek bulundum; özellikle de ABD ziyaretlerinin tamamını izlediğimi sanıyorum. Ancak hiçbir gezisinde birlikte Pensilvanya’ya yolumuzu düşürmediğimiz gibi, onun yalnız başına böyle bir özel ziyaret yaptığını işittiğimi de hatırlamıyorum.

Henüz Gülen’in ABD’ye yerleşmediği ve eğitime önem veren yapının henüz ‘Cemaat’ veya ‘Hizmet Hareketi’ olarak anıldığı dönemlerde, bir politikacı olarak Gül de kendisiyle görüşmüştür. Bülent Ecevit‘in bile görüştüğü biriyle Abdullah Gül neden görüşmesin ki…

Pensilvanya'dan yeni açıklama, Gül cephesinden yeni yalanlama! Bu kez Fehmi Koru konuştu... ile ilgili etiketler FETÖ Abdullah Gül Fehmi Koru Gülen osman şimşek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.