Pendik'te fay hattı var mı, nerelerden geçiyor? 2023 Pendik deprem riski haritası

Pendik deprem riski haritası ile burada yaşayan vatandaşlar Pendik deprem bölgesi mi, fay hattı var mı gibi soruların yanıtlarını arıyor. İBB tarafından hazırlanan Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı içerisinde Pendik ilçesindeki deprem riski raporu sorgulama bilgileri yer aldı.

Pendik deprem riski haritasında fay hattının nerelerden geçtiği ve hangi mahalle, cadde ve sokakların daha riski hangilerinin daha güvenli olduğu İBB tarafından hazırlanan Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı içerisinde yerini aldı.

İstanbul'da deprem riski düşük ilçeler ve semtler; Pendik, Kadıköy, Kartal, Ümraniye, Şile, Üsküdar, Darıca, Erenköy, Çengelköy, Suadiye, Altunizade, Polonezköy, Eminönü, Rumelihisarı, Adalar, Beşiktaş, İçerenköy, Sarıyer, Nişantaşı, İstinye, Gültepe, Kağıthane, Taksim, Arnavutköy, Şişli ve Levent

İstanbul'da deprem riski orta dereceli ilçeler ve semtler; Üsküdar Çukuru, Tarabya Çukuru, Tophane, Çayırbaşı Çukuru, Ortaköy'deki dolgu kısımlar, Kurbağalıdere, Alibeyköy, Moda Sahili, Silivri, Fatih, Gümüşyaka ve Topkapı

İstanbul'da deprem riski yüksek ilçeler ve semtler; Zeytinburnu, Küçükçekmece, Florya, Esenkent, Ispartakule, Ambarlı, Avcılar ve Haramidere

Pendik İlçesi Hakkında Bilgi

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Pendik; Marmara Denizi'ne sahili olan ve Kocaeli Yarımadası'nda yer alan bir ilçedir. Güneydoğuda Tuzla, doğuda Kocaeli'nin Gebze ilçesi, kuzeyde Şile ve Çekmeköy, batıda Kartal, Sancaktepe ve Sultanbeyli, güneyde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir.

Zeytinburnu

Pendik günden güne göç almakta olup ilçede çoğunluğu Sivas, Erzurum, Ordu, Tokat, Kastamonu, Trabzon, Erzincan, Sakarya ve Giresun illeri kökenli yurttaşlar ile Boşnak ve Balkan göçmeni kökenli yurttaşlar oluşturmaktadır. Nüfus bakımından Pendik, TÜİK 2020 verilerine göre 726.491 nüfusa sahiptir. İstanbul'un dördüncü, Anadolu Yakası'nın en büyük ilçesidir.

Pendik’te Fay Hattı Var Mı, Nerelerden Geçiyor?

7.5 büyüklüğündeki senaryo bir İstanbul depreminde; Pendik’teki binaların ortalama %60’ının hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %26’sının hafif, %11’inin orta, %2’sinin ağır ve %1’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Pendik’te, analiz edilen toplam bina sayısı 51.497’dir. Senaryo bir depremde Pendik’teki binaların ortalama %14’ünün (yaklaşık 6.940 bina) orta ve üstü seviyede hasar göreceği tahmin edilmektedir. Yaklaşık 44.557 binanın ise, hasarsız veya hafif hasarlı olması beklenmektedir.

Pendik’te ortalama 195 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 101 kişinin ağır yaralanabileceği ve 707 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

Pendik’te olası bir İstanbul depreminde, düşük deprem riski taşıyan ilçeler arasındadır.

Pendik Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı için tıklayınız

 

Pendik'te fay hattı var mı, nerelerden geçiyor? 2023 Pendik deprem riski haritası ile ilgili etiketler Pendik İstanbul deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.