Pendik Belediyesi Emlak Vergisi Online Ödeme 2022

Pendik Belediyesi emlak vergisi ödeme işlemleri 2022 yılının sonlarında 1-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul da Pendik ilçesinde ikamet eden vatandaşlar için en çok merak edilenler arasında Pendik Belediyesi emlak vergisini nasıl ödeyebilirim, IBAN no gibi aramalar yer almaktadır.

Pendik Belediyesi emlak vergisi ödeme işlemleri, 30 Kasım tarihine kadar devam edecek. Her yıl tek seferlik iki dönem halinde ödenebilen emlak vergileri, sahip olunan gayrimenkul ya da taşınmazların tümü için geçerlidir.

Sahip olunan taşınmazlar veya bu taşınmazlara ait gayrimenkuller bağlı bulunan belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi iki çeşitten ibarettir. Apartman, daire, iş yeri, müstakil ev vb. gibi yapılar için emlak vergisi verilmektedir. Her iki türde de önemli olan yapıların Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alması şart olmakla birlikte emlak vergisi verme zorunluluğu, ilgili mülkün tapu sahibinin görevlerindendir.

Emlak vergisinde verginin miktarı;

1. Mülkün cinsine (arazi, arsa, iş yeri, daire vb.),
2. Mülkün genişliğine,
3. Mülkün bulunduğu şehre ve ilçeye göre değişkenlik göstermektedir.

Belirlenen oranlar üzerinden o yılın asgari rayiç değerleri de göz önüne alınarak bir hesaplama yapılmaktadır. Bu yol üzerinden de ödenecek vergi miktarları belirlenmektedir. Dolayısıyla her mülk için ödenecek vergi miktarı farklılık göstermekle beraber hesaplamalar sonucu ortaya çıkan rakam ne olursa olsun tek seferde ya da iki taksit halinde ödenebilmektedir.

Emlak Vergisi Ödemesi Ne Zaman Yapılır?

Emlak vergisi ödemeleri, genellikle Mart ayında başlamaktadır. Mart ayında başlayan ödemeler için son ödeme tarihleri de Mayıs ayının sonu olarak belirlenmektedir. Eğer verginizi taksite bağlamayacaksanız miktarın tamamını, taksit avantajından yararlanacaksanız da yarısını bu tarihler arasında ödemeniz gerekmektedir.

Taksit fırsatından yararlanıyorsanız Kasım ayında başlayan ve yine Kasım ayının sonuna kadar süren ikinci ödeme sürecini aşmamanız gerekmektedir. Eğer vergi ödemenizi zamanında yapmazsanız ödemenin geciktiği günden itibaren belli bir oran dikkate alınarak gecikme cezası işleme alınmaktadır. Geciktiğiniz her ay borcunuzun miktarı da buna baplı olarak artmaktadır.

Bazı durumlarda son ödeme tarihlerinde farklılıklar yaşansa da genel olarak emlak vergisi ödeme tarihleri Mart ve Kasım aylarıdır.

Bir mülkü olan ancak mülkü dışında başka geliri olmayan;

• Emekliler,
• Şehit aileleri,
• Dullar,
• Yetimler,
• Gaziler,
• İşsizler emlak vergisinden muaf tutulmaktadır.

Pendik Belediyesi Emlak Vergisi Online Ödeme 2022

Pendik Belediyesi Emlak Vergisini Nasıl Ödeyebilirim?

Pendik Belediyesi emlak vergisi ödemeleri https://ebelediye.pendik.bel.tr/gelirleryonetimi/ortak/vergiborcu adresi üzerinden yapılmaktadır.

Banka Havalesi Vakıflar Bankası Pendik Şubesi
IBAN NO: TR 9500 0150 0158 0072 9363 1641

Posta Havalesi ile
POSTA ÇEK NO: 489697

Ödemelerinizi Yaparken: Sicil Numarası, Ad, Soyad, TC Kimlik Numarası, Firmalar için Firma Ünvanı ve hangi borcunuza istinaden düşüleceği bilgileri de açıklama olarak ekleyip ödemenizi yapabilirsiniz.

Nakit ya da kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz.

Pendik Belediyesi Emlak Vergisi Online Ödeme 2022 ile ilgili etiketler Emlak Vergisi Pendik İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.