Pençşir Vadisi: Atatürk'ün çocukları ve Erdoğan'ın ilham verdikleri...

Taliban'a direnişini ilk günden beri sürdüren ve teslim olmayı reddeden, Kabil'in hemen kuzeydoğusundaki Pençşir ismindeki bir vadi, ismini direnişi ile duyurmuştu. Taliban'ın etrafını sardığı vadi, neredeyse 1 aydır Taliban'ı vadide barındırmamayı başardı. Vadideki gelişmeleri aktaran hesaplardan biri, Twitter üzerinden Türkçe açıklamalar yaparak Türk halkı ve hükümetine seslenerek Taliban'ın tanınmamasını istedi.

Taliban'ın 34 vilayetin 33'ünü ele geçirdiği Afganistan'da, Kabil'in hemen kuzeydoğusunda, şu anda ülkenin her yerinden gelen çoğunluğu kadın ve çocuk göçmenlerden oluşan 250.000'e yakın kişinin bulunduğu ve direnişini hala sürdüren Pençşir Vadisi'nde çatışmalar son hız sürüyor.

 

Vadi, tamamen çevrelenmiş olduğundan gıda ve ilaç kıtlığı çekiliyor. Taliban, Birleşmiş Milletler ve diğer yerlerden gelen yardımların vadiye girişine izin vermiyor. 

PENÇŞİR VADİSİ'NDEKİ AFGANLAR TÜRKLERE TÜRKÇE SESLENDİ

Bugün, Pençşir Vadisi'ndeki durum hakkında haberler paylaşan bir Panshir Province isimli bir Twitter hesabı, Afganistan konusunda kilit ülke olan Türkiye'ye yönelik Türkçe bir mesaj yayımlayarak Türk halkı ve hükümetine seslenildi.

Pençşir Vadisi: Atatürk'ün çocukları ve Erdoğan'ın ilham verdikleri...

Mesajlarda 'Atatürk'ün çocukları ve Erdoğan'ın ilham verdikleri' ifadeleri kendine yer buldu. Afganistan'ın TBMM'yi 1921 yılında ilk kez tanıyan ülke olmasına vurgu yapılarak Taliban'ın tanınmaması istendi.

Türkçe dilinde ve ardı ardına atılan iki gönderinin, tüm dünyadaki sosyal medya kullanıcıları tarafından ilgiyle karşılandığı görüldü. 

'ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLARI VE ERDOĞAN'IN İLHAM VERDİKLERİ'

Gönderilen ilk tweet'te, Türkçe olarak şöyle denildi:

'Sevgili Türk halkı, Atatürk'ün çocukları ve Erdoğan'ın ilham verdikleri; Bilmeniz gerekir ki kadınlarımız ölümle yüz yüzeler. Ve eğer hükümetiniz Taliban'ı tanır ve desteklerse, bu suçun bir parçası haline gelecekler. Lütfen, çok geç olmadan bunun olmasını engelleyin.'

TÜRKİYE, KENDİSİNİ İLK KEZ TANIYAN HALKA ZULMEDEN TALİBAN'I TANIMAMALI 

Hemen ardınan gönderilen bir diğer tweet'te ise şu ifadeler kullanıldı: 

Biz Afganlar, tarihte yeni kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti'ni ilk kez tanıyan ülkeyiz. Ve şimdi biz isteriz ki, insanlık adına, kardeşlik adına ve Islam adına, Türkiye vefalı davranarak terörist Taliban'ı tanımasın.

 

Pençşir Vadisi: Atatürk'ün çocukları ve Erdoğan'ın ilham verdikleri... ile ilgili etiketler Afganistan Taliban Türkçe Türkiye mesaj Erdoğan Atatürk pençşir direniş vadi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.