Pençşir direnişçisi SuperHaber'e konuştu!

Bölgedeki yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre bu öğleden sonra Taliban'a ağır kayıplar verdirerek zafer kazanan direnişçiler, Taliban'ın yoğun ateşi altında. Vadide, tüm Afganistan'dan mülteci olarak da gelenler dahil 250.000'e yakın kişi olduğu düşünülüyor. Taliban'ın, Şiilerin de bulunduğu Pençşir'i işgal etmesinin yeni bir kıyıma yol açmasından korkuluyor.

Afganistan'da Taliban'ın işgal etmeyi hala başaramadığı son topraklar olan Pençşir Vadisi, vadideki direnişçilerin savunması sayesinde bu sabahki saldırıları başarıyla püskürtmüştü. 

'HİÇBİR ŞEY BİTMİŞ DEĞİL'

Bölgedeki yerel kaynaklar, biraz önce başlayan çatışmaların daha önce hiç görülmemiş bir şiddette yaşandığını, tüm vadinin alevler içinde yandığını aktardı ve ekledi 'Vadi, küllerinden tıpkı bir anka kuşu gibi tekrar doğacak. Hiçbir şey bitmiş değil!'

SICAK: PENÇŞİR'DEKİ DİRENİŞÇİ SUPERHABER'E KONUŞTU

SuperHaber biraz önce Taliban'a ilk günden beri direnen ve bu gece kritik çatışmalara sahne olan Pençşir Vadisi'ndeki direnişçilerden biri ile kısa olduğu kadar çarpıcı bir röportaj gerçekleştirdi.

 

SuperHaber: Merhaba. Şu anda içinde olduğunuz durumu kısaca özetlemeniz mümkün mü? 

Direnişçi: Taliban, Afganistan'dan topladığı ve bizden kaçırdığı çocukları canlı kalkan olarak kullanıyor. İnsanlık dışı saldırılarla karşı karşıyayız. Tüm vadide şiddetli çatışmalar sürüyor. 

S: Taliban militanlarının sayısını tahminen öğrenebilir miyim?

D: Sabahki yenilgiden sonra en iyilerinden seçilmiş olan 20.000'e yakın Taliban militanı olduğunu sanıyoruz. Ama asıl şaşırtıcı olan 500'den fazla Pakistan Özel Kuvvetleri mensubunun Taliban kılığında savaşıyor olması. Üstelik, elimizde birçok El Kaide ve DAEŞ bedeni ve esiri de var. 

S: Savaştıklarınızın Afgan olmadığını mı söylüyorsunuz?

D: Kandırıldık. DAEŞ Taliban'a bağlılık yemini etti. Birçok Arap ve Iraklı olduğunu düşündüğümüz yabancı savaşçı ele geçirdik. 

S: Direnişçilerin ve sizin sabahı görebileceğinizi düşünüyor musunuz?

D: Savaş çok şiddetli.

S: İşler kötü giderse, kaçacak bir yeriniz veya bir planınız var mı?

D: Burada öleceğim. 

S: Gelen mültecilerle birlikte şu anda vadide kaç kişi var?

D

 

Bu noktada iletişim kesildi ve henüz tekrar sağlanabilmiş değil. Taliban'ın bölgedeki sinyalleri kesmek için sinyal bozucu kullandığı ve dağlık olması sebebiyle iletişimin sık sık kesildiği biliniyor. 

 

 

Röportaj: Cengiz Büyükuncu (SuperHaber)

 

 

Pençşir direnişçisi SuperHaber'e konuştu! ile ilgili etiketler Saldırı Taliban Afganistan pençşir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.