Pençe-Şimşek operasyonundan acı haber

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek Harekatı'nda bir askerin şehit olduğunu açıkladı. Saldırının akabinde düzenlenen hava operasyonu ile mehmetçiği şehit eden 2 terörist öldürüldü.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Şimşek Harekatı'nda bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Bölücü terör örgütü, harekat bölgesinde 14 Mayıs 2021 tarihinde arama/tarama faaliyeti icra eden askerlere taciz ateşi açtı. Bu ateş sonucunda Uzman Onbaşı Yasin Özdamar şehit düştü.

MSB açıklamasında, "Pençe-Şimşek Harekatı bölgesinde 14 Mayıs 2021 tarihinde Arama/Tarama faaliyeti icra eden bir unsurumuza bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur." ifadelerine yer verdi.

 

Pençe-Şimşek operasyonundan acı haber

ŞEHİDİN KANI YERDE KALMADI

MSB, Irak’ın Kuzeyindeki Metina bölgesinde Uzman Onbaşı Yasin Özdamar’ı şehit eden 2 teröristin hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini de açıkladı.

 

ISPARTA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Irak'ın kuzeyindeki Pençe- Yıldırım Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada İstihkam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar şehit oldu. Isparta'nın Gelendost ilçesi Çaltı köyünde oturan babası Sadettin Özdamar ve annesi Hatice Özdamar'a şehadet haberi, Vali Ömer Seymenoğlu ve beraberindeki askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, taziye çadırı kuruldu.

2 YIL ÖNCE TSK’YA KATILDI

Şehit Yasin Özdamar'ın yaklaşık 2 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katıldığı, öncesinde ise Isparta’da bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

ŞEHİDİN NAAŞI MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Pençe-Şimşek Harekatı bölgesinde şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar'ın naaşı, Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından memleketi Isparta'ya gönderildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN ŞEHİDE BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar için başsağlığı mesajı yayımladı.

Twitter'dan paylaşım yapan Altun mesajında, "Irak'ın kuzeyinde Pençe-Yıldırım Harekatı'nda terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan kahraman askerimiz İstihkam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verdi.

Pençe-Şimşek operasyonundan acı haber ile ilgili etiketler Operasyon Şehit pençe şimşek yasin özdamar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.