'Pençe-Kilit’in stratejik önemi… Bölgede İran faktörü ve Rusya-Ukrayna savaşının etkileri!

Emekli tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan, 'Pençe-Kilit Operasyonu'ndaki kritik gelişmeleri SuperHaber YouTube kanalında anlattı.

Emekli tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan'ın SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında, Irak'ın kuzeyinde devam eden 'Pençe-Kilit Operasyonu'nun stratejik önemini ve bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Harekatın temel hedefinin Zap bölgesi olduğuna vurgu yapan Prof. Arslan, ordumuzun geçtiğimiz Eylül ayından beri büyük bir koordinasyonla hazırlık yaparak harekat sürecini başlattığını belirtti. "Bu harekat bir başlangıç olarak Suriye’de de devam edecektir." sözlerini kullanan Arslan, 'Pençe-Kilit Operasyonu'nun bu sürecin devam edeceğinin göstergesi olduğunu aktardı.

Bölgedeki İran faktöründen bahseden Prof. Dr. Esat Arslan, "Rus gazına alternatif arandığı bir dönemde bölgenin önemi arttı. Burada karşımızda İran koridoru var. Bölgedeki gazın Türkiye üzerinden taşınmaması için adımlar atıyorlar." ifadeleriyle stratejik önemin bir kez daha altını çizdi.

Prof. Dr. Esat Arslan'ın açıklamaları şu şekilde;

"BU HAREKATA GEÇTİĞİMİZ EYLÜL AYINDAN BERİ BÜYÜK BİR KOORDİNASYONLA HAZIRLANILDI"

"Ordumuz Avrupa'nın en deneyimli ordusudur. Harekat aslında 12-13. gününe giriyor. Yurt dışı ayağı 3. güne geçti. Bu harekata geçtiğimiz Eylül ayından beri büyük bir koordinasyonla hazırlanıldı. Harekatın temel hedefi Zap'tır. Bu bölgeyi Türkiye’nin mutlaka kontrol etmesi lazım. Peşmerge ilk defa cepte bulunan 400 teröristin Kandil’e ya da Suriye bölgesine geçişine izin vermedi. Yapması gerekeni uzun süre sonra yapmış oldu. Osmanlı döneminden beri beri bir ordu sefere çıkmışsa tartışma biter. Arkasından sadece dua edilir. Ancak Meclis çatısı altında bile çatlak sesler çıkıyor. Askerimizin ayağına taş değmesin diyoruz elbette ama Türk ordusu ayağına taş değmesinden çekinecek bir ordu değildir. Türk ordusu o taşı ezecek bir ordudur.

"BÖYLE DEVAM EDERSE SURİYE'DE ABD, IRAK'TA İSE BÖLGESEL YÖNETİM ARACILIĞIYLA İRAN İLE SINIRDAŞ OLURUZ. BU HAREKAT BİR BAŞLANGIÇ OLARAK SURİYE'DE DE DEVAM EDECEKTİR"

Rus gazına alternatif arandığı bir dönemde bölgenin önemi arttı. Burada karşımızda İran koridoru var. Bölgedeki gazın Türkiye üzerinden taşınmaması için adımlar atıyorlar. Böyle devam ederse Suriye’de ABD, Irak’ta ise bölgesel yönetim aracılığıyla İran ile sınırdaş oluruz. Bu harekat bir başlangıç olarak Suriye’de devam edecektir."

Prof. Dr. Esat Arslan'ın açıklamalarının tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Pençe-Kilit’in stratejik önemi… Bölgede İran faktörü ve Rusya-Ukrayna savaşının etkileri! ile ilgili etiketler İran Rusya Ukrayna Prof. Dr. Esat Arslan eren abluka 2 pençe kilit

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.