Pençe Kilit operasyonundan bir acı haber daha geldi: Şehit sayısı 5'e yükseldi

Pençe Kilit operasyonu bölgesinde 3 askerin şehit olduğu saldırıda ağır yaralanan Piyade Teğmen Abdülkadir Güler şehit oldu. Bakanlık, yaptığı son açıklamada ise yaralı askerlerden Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay'ın şehit olduğunu duyurdu. Böylece hain saldırıda şehit düşen askerlerin sayısı 5'e yükseldi.

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'ndan şehit haberleri geldi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, devam eden operasyon sırasında teröristlerle çıkan çatışmada uzman çavuşlar Onur Doğan ve Hüseyin Cankaya ile Sözleşmeli Er Celal Tekedereli şehit olduğunu bildirdi.

Çatışmada yaralanan 4 asker ise bölgeden tahliye edilerek hastaneye kaldırıldı.

ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Ancak yaralı askerlerden Teğmen Abdulkadir Güler, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattına gitti.

Askeri kaynaklar, Zap ve Avaşin-Basyan'da devam eden harekatta çıkan çatışmanın ardından bölgedeki operasyonların karadan ve havadan yoğun şekilde sürdüğünü belirtti.

BİR ACI HABER DAHA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada saldırıda yaralanan bir askerin daha şehit olduğunu duyurdu. Bakanlık, yaralı Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay'ın şehit olduğunu açkladı.

Pençe Kilit operasyonundan bir acı haber daha geldi: Şehit sayısı 5'e yükseldi ile ilgili etiketler Şehit pençe kilit operasyonu abdülkadir güler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.