Pençe-Kilit Operasyonu'nda hainlerin faturası kabarıyor: 400 PKK'lı terörist kıstırıldı!

Pençe-Kilit Operasyonu'nda kilit bölge olarak bilinen Zap'a indirilen bordo bereliler, stratejik tepeleri kontrol altına alarak ilerleyişini hızla sürdürüyor. PKK elebaşlarının da arasında bulunduğu 400 terörist kıstırıldı. İşte kritik operasyonda son durum...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ın Zap, Avaşin- Basyan ve Metina bölgelerinde başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu'nun 3'üncü gününde bölgeye helikopterlerle indirme yapan Mehmetçiğin Zap'ta ilerleyişi sürüyor.

Bölgede bulunduğu belirlenen yaklaşık 400 civarındaki terörist için çember daraldı.

Öldürülen terörist sayısı her geçen saat artarken Milli Savunma Bakanlığı anbean görüntü ve gelişmeleri kamuoyuyla paylaşıyor.

Pençe-Kilit Operasyonu'nda hainlerin faturası kabarıyor: 400 PKK'lı terörist kıstırıldı!

KİLİT NOKTA: ZAP VADİSİ

Kandil'in Türkiye sınırına en yakın noktada olan ve arazi yapısı nedeniyle kilit noktadaki Zap Vadisi'nde operasyonlara ağırlık verildi. Kandil ve Haftanin'de saldırı eğitimi alan teröristlerin Türkiye topraklarına sızma amacıyla kullandığı Ertuş, Karker, Ore, Dereluk, Çemço ve Şeladize bölgesinde bordo bereliler ve komandolar stratejik öneme sahip tepeleri tuttu.

 Pençe-Kilit Operasyonu'nda hainlerin faturası kabarıyor: 400 PKK'lı terörist kıstırıldı! - Resim : 2

 400 TERÖRİST İHA, SİHA VE ATAK'LARLA ÇEMBERE ALINDI

Bölgeye hâkim tepelere yerleşen bordo bereliler ve özel eğitimli komandolar, teröristlerin kaçış güzergâhını kontrol altında tutuyor. Yüzlerce doğal mağara ile derin vadilerin yer aldığı Zap Vadisi'nde gizlendiği belirlenen aralarında sözde yönetici konumunda olan 400 civarında terörist havadan İHA, SİHA ve ATAK helikopterlerinin de desteği ile çembere alındı.

 

Pençe-Kilit Operasyonu'nda hainlerin faturası kabarıyor: 400 PKK'lı terörist kıstırıldı! - Resim : 3

36 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde teröristlerin kullandığı sığınak ve mağaralarda arama tarama faaliyetlerine başlayan Mehmetçiğin, 26 PKK'lı teröristi öldürdüğünü bildirdi.

Suriye'de de Barış Pınarı ile Zeytin Dalı bölgelerine sızma ve saldırı girişiminde bulunan 10 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi.

 Pençe-Kilit Operasyonu'nda hainlerin faturası kabarıyor: 400 PKK'lı terörist kıstırıldı! - Resim : 4

 

Pençe-Kilit Operasyonu'nda hainlerin faturası kabarıyor: 400 PKK'lı terörist kıstırıldı! ile ilgili etiketler Operasyon TSK PKK terörist pençe kilit msb bordo bereli
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.