Pençe-Kilit Harekatı'nda stratejik tepelerde kontrol sağlandı: Öldürülen terörist sayısı 30'a ulaştı!

TSK'nın Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği Pençe-Kilit Harekatı'nda teröristler ağır darbeler almaya devam ediyor. Operasyon kapsamında bordo bereliler ve özel eğitimli komandolar Zap’ta stratejik tepelerde kontrolü sağladı. Türkiye’ye doğru uzanan tüneller de imha edilirken, öldürülen terörist sayısı 30'a ulaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'ta başlatılan son dönemlerin en kapsamlı sınır ötesi harekâtı olan Pençe-Kilit Operasyonu'nda bordo bereliler ve özel eğitimli komandolar, Zap'taki stratejik tepelerde kontrolü sağladı.

Karadan ilerleyişini sürdüren Mehmetçik, teröristlerden temizlediği Zap'taki Rubar, Cehennem, Karker, Küçük Cilo, Koordine, Şahin, Petrut Tepelerinde geçici üs alanları oluşturdu. Hava destekli kara harekâtında, Zap'tan Haftanin ve Kandil'e doğru kaçmak zorunda kalan teröristlerin terk ettiği yerlerde komandolar tarafından arazi arama taraması yapıldı.

ÇOK SAYIDA EL YAPIMI PATLAYICI VE ANTİ TANK MAYINLARI İMHA EDİLDİ

Eğitimli bomba uzmanı dedektör köpekler ile ASELSAN tarafından üretilen son teknoloji cihazları ile yapılan aramalarda, çok sayıda tuzaklanmış tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı ile anti tank mayınları bulunarak kontrollü bir şekilde imha edildi.

 

YÖNÜ TÜRKİYE'YE DOĞRU OLAN TÜNELLER İMHA EDİLDİ

 Komandolar, yaptıkları arazi keşif çalışmalarında yönü Türkiye'ye doğru olan tüneller tespit etti. Sığınak şeklinde yapılan tüneller yapılan aramaların ardından komandolar tarafından imha edildi.

 

30 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyon kapsamında komandolar tarafından etkisiz hale getirilen terörist sayısı 30'a yükseldi. Zap'ta 200-300 metre uzunluğunda iki ayrı mağara bulundu.

 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MÜHİMMATLARI ELE GEÇİRİLDİ

Türkiye sınırına yakın bir noktada tespit edilen mağaralardan 200 metre uzunluğundaki mağaranın 4 odalı olduğu belirlendi. Mağaralarda yapılan aramalarda 11 adet AK-47 piyade tüfeği, 3 adet 7.62 mm PKMS makineli tüfek, 1 adet doçka makineli tüfek, 2 adet dragunov keskin nişancı tüfeği, 69 adet el bombası, 2 bin 500 adet hafif silah mühimmatı, 1 adet büyük telsiz, 1 adet küçük telsiz, çok sayıda el yapımı patlayıcı yapım malzemesi ele geçirildi.

Operasyonda, 49 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

 

 

Pençe-Kilit Harekatı'nda stratejik tepelerde kontrol sağlandı: Öldürülen terörist sayısı 30'a ulaştı! ile ilgili etiketler Operasyon TSK pençe kilit hareket zap msb
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.