Pençe Kartal harekatından acı haber!

Pençe Kartal - 2 Harekatı'nın devam ettiği Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesinden yaptığı yazılı açıklamada çatışmada 4 askerin de yaralandığı bildirildi. Açıklamada, bölgede tespit edilen terör örgütü mensuplarının hava harekatı ile imha edildiği de vurgulandı.

Milli Savunma Bakanlığı acı haberi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

Gara'da yaşanan çatışmada 2 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını bildiren MSB'nin açıklaması şöyle:

"Irak kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekâtında 10 Şubat 2021 tarihinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir.

Bölgede tespit edilen hedefler hava harekâtı ile isabetle vurulmuş, terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar şehit askerlerle ilgili olarak sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı yayımladı. 

Akar mesajında, "Kahraman silah arkadaşlarımız, 10 Şubat 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Pençe Kartal harekatından acı haber!

Pençe Kartal harekatından acı haber! ile ilgili etiketler Irak Milli Savunma Bakanlığı Şehit Çatışma Hulusi Akar Gara
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.