Pembe elmas rekor fiyatla satıldı

Rusya’da 2017 yılında bulunan ve Rus madencilik şirketi Alrosa'nın koleksiyonundaki üç taştan biri olan mor ve pembe renklere sahip “Gülün Ruhu” isimli elmas çıkarıldığı açık arttırmada rekor fiyata satıldı. İsviçre’de açık artırmaya çıkarılan pembe elmas 26,6 milyon dolara alıcı buldu.

İsviçre’nin Cenevre kentindeki Sotheby's Müzayede Evi aracılığı ile açık arttırmaya çıkarılan Gülün Ruhu, 26,6 milyon dolara satıldı. Elmas’ı alan kişinin ismi ise kamuoyu ile paylaşılmadı.

Pembe elmas rekor fiyatla satıldı

Pembe elmasların yüzde 99'unu 10 karatın altında olmasına rağmen Gülün Ruhu, 14,8 karat büyüklüğü ile türünün en büyüğü olarak dikkat çekiyor. Boyutu, rengi ve kusursuz iç yapısı elmasın yüksek fiyata satılmasında etkili olduğu belirtildi.

Pembe elmas rekor fiyatla satıldı - Resim : 2

Bugüne kadar en yüksek fiyata satılan pembe elmas ise 59 karatlık büyüklüğü ile CTF Pembe Yıldız isimli elmas olmuştu. Pembe Yıldız, 2017'de Hong Kong'da 71 milyon dolara satılmıştı.

Pembe elmas rekor fiyatla satıldı - Resim : 3

Pembe elmas rekor fiyatla satıldı ile ilgili etiketler elmas pembe elmas açık arttırma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.