Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay'a büyük şok! Hapsi isteniyor

Oyuncu Pelin Karahan’ın 2014 yılında hayatını birleştirdiği ve oğulları Ali Demir ile Can Eyüp'ün babası iş insanı Bedri Güntay hakkında ‘hayali ihracat’ suçlamasıyla dava açıldı. Güntay’ın 18 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın gerisinde, 2 yıl önceki bir ihracat işlemi yer alıyor. İddianameye göre soruşturma, Ağustos 2019’da CİMER’e yapılan ‘hayali ihracat’ ihbarıyla başlatıldı. Harekete geçen ekipler, firmanın geriye dönük işlemlerini mercek altına aldı.

Pelin Karahan - Bedri Güntay



SAHTE FATURA DÜZENLENDİ

İddianamede yer alan bilgilere göre; Bedri Güntay’a ait Yenigün Temizlik ve Servis şirketi, E. Kimya AŞ’ye ait 6 ayrı ihracat beyannamelerini birebir kopyaladı. E. Kimya’nın gerçekte yapılan ihracatı 333 bin dolar olurken, Yenigün Temizlik adına oluşturulan beyannamede 3.6 milyon dolarlık sahte fatura düzenlendi. Firma bu sayede 3.7 milyon TL KDV iadesi almaya hak kazandı.

Pelin Karahan - Bedri Güntay

Savcılığın iddiası; gerçekte olmayan 10 bin 80 şişe parfüme ilişkin ihracat işleminin sahte evraklar düzenlenerek yapılmış gibi gösterildiği yönünde. 18 yıla kadar hapsi istenen 7 sanık, ekim ayında yapılacak ilk duruşmada hakim karşısına çıkacak.

'HABERİM YOK'

Hürriyet'te yer alan habere göre; Soruşturma kapsamında ifadesi alınan 38 yaşındaki Bedri Güntay, “Firma olarak mağdur durumdayız. Alıcı firmayı tanımıyorum. Ambarlı Gümrüğü’nde 2019 yılında herhangi bir ihracat işlemimiz olmadı. İhracat beyannameleri ve ekinde düzenlenen faturalar benim muhasebe kayıtlarımda yer almıyor. Düzenlendiği söylenen beyannameler benim bilgim dahilinde düzenlenmemiştir” dedi.

Pelin Karahan - Bedri Güntay

Holding bünyesinde dört şirketin olduğunu ve 4 bine yakın kişinin çalıştığını belirten Güntay, “Aylık yaklaşık 20 milyon TL fatura kesen bir şirket olarak böyle bir işe tevessül etmemiz mantık dışıdır” diye konuştu.

Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay'a büyük şok! Hapsi isteniyor ile ilgili etiketler Pelin Karahan CİMER bedri güntay hapis cezası Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.