Pelin Çift ile Murat Bardakçı'nın sohbeti sosyal medyanın gündemine oturdu!

Murat Bardakçı ile Pelin Çift'in konuşması sosyal medyada gündem oldu. HaberTürk yazarı Murat Bardakçı, Pelin Çift'in Sunduğu, "Pelin Çift ile Gündem Ötesi" programına konuk oldu. Hilafet hakkında konuşan Murat Bardakçı'ya söyledikleri gündem oldu. Vatandaşlarımız ise bu konu hakkında araştırma yapıyor.

Pelin Çift ile Murat Bardakçı'nın konuşması sosyal medyada gündem oldu. Murat Bardakçı tarih konusunda yaptığı çalışmalarla bilinmekte. Konuk olduğu programda hilafet ile ilgili şunları söyledi: “Atatürk'ün hilafeti kaldırması en çok İngiltere'yi rahatsız etti." TRT 1’de yayınlanan Pelin Çift İle Gündem Ötesi’nin son bölümüne Murat Bardakçı konuk oldu, programda yaşananlar sosyal medyada tartışma yarattı.

Murat_Bardakc_Pelin_Cift_hilafet_konusmasPelin_Cift_ne_dedifsafa

PROGRAM GÜNDEM OLDU

Tarih konusundaki çalışmalarıyla tanınan gazeteci-yazar Murat Bardakçı, programda İngiliz devlet arşivinin kamuya açık belgelerinden alıntı yaparak, “Atatürk'ün hilafeti kaldırması en çok İngiltere'yi rahatsız etti” dedi.

“İyi de canım, bir dakika, kim yazdı onu dediniz? Yahu bir dakika ama” diye Bardakçı’nın sözünü kesen Çift, söz konusu belgeleri kaleme alan yetkiliyi kast ederek “İngiliz genel valisi umursadıkları biri miydi acaba?” dedi.

wemurat_bardakc_kimdir

MURAT BARDAKÇI KİMDİR?

25 Aralık 1955'te gazeteci İlhan Bardakçı ve Nemika Bardakçı'nın oğlu olarak İstanbul Pakize Hanım Doğum Kliniği'nde doğdu. Dedesi, Denizli, Elazığ, Çorum ve Konya valilikleri yapmış, Milli Mücadele kahramanlarından Cemal Bardakçı'dır. Taş Mektep olarak da anılan Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Annesi ve babası 1966 yılında ayrıldı.

1978 yılında Ankara Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu ancak ilgi alanı tarih olduğu için tarih konusunda uzmanlaştı. Musıkîye Selahattin Tanur'la tambur ve eser meşk ederek başlayan Murat Bardakçı, Tanur'dan icazet aldı. Ekrem Karadeniz'le teori, teori tarihi ve ses sistemi üzerine çalıştı. Fahire Fersan ve Vecdi Seyhun'dan yararlandı, ilgi alanını daha sonra musıkî tarihine yöneltti.Abdülbaki Gölpınarlı'dan şarkiyat kaynakları ve metodolojisi alanlarında büyük ölçüde faydalandı.

Bu arada Türk ve İslam müziği tarihiyle ilgili kitap, belge, fotoğraf, film ve ses kaydı gibi arşiv malzemeleri topladı ve geniş bir nota koleksiyonu oluşturdu. Türk müziği tarihiyle ilgili çok sayıda araştırması yayınlanmıştır ve yayınlanmaktadır.

Dönemin sadrazamı Talât Paşa'nın özel arşivinden faydalanarak 1915 Ermeni Olaylarını konu alan "Talât Paşa'nın Evrak-ı Metrukesi" adlı kitabı yazmıştır.

2006 yılında Kanal D'de yayınlanan ve 4 bölümden oluşan "Son Osmanlılar" belgeseliyle tanınmaya başlandı. 2008 yılında Kanal 1'de başladığı Tarihin Arka Odası programına Mart 2009'dan beri Habertürk televizyonunda Erhan Afyoncu ve Pelin Batu ile birlikte devam etti. Daha sonra Mart 2011 tarihinde Pelin Batu programdan ayrıldı.

Haberturk.com'da yazan Bardakçı, 1 Mart 2009'den beri Gazete Habertürk'te pazartesi, çarşamba ve cuma günleri köşe yazıları, pazar günleri ise tam sayfa olmak üzere haftada dört kez yazmaktadır. Ayrıca 30 Mayıs 2010 tarihi itibariyle Habertürk Tarih dergisini hazırlamaktadır.

2009 yılında 5 yıldır birlikte olduğu Ayşegül Manav'la evlenmiştir.

Yazdığı ve yayına hazırladığı kitaplar

Maragalı Abdülkadir, Pan Yayıncılık

Son Osmanlılar & Osmanlı Hanedanı'nın Sürgün ve Miras Öyküsü, Pan Yayıncılık-İnkılâp Kitabevi

Sultanî Besteler (Osmanoğulları'nın Son Padişahı Mehmet Vahideddin'in Eserleri), Pan Yayıncılık

Fener Beyleri'ne Türk Şarkıları, Pan Yayıncılık

Osmanlı'da Seks, Gür Yayınları-İnkılâp Kitabevi

Refik Bey (Refik Fersan ve Hatıraları), Pan Yayıncılık

Şahbaba: Osmanoğulları'nın Son Hükümdarı Vahdettin'in Hayatı, Hatıraları ve Özel Mektupları, Pan

Yayıncılık-İnkılâp Kitabevi

Talât Paşa'nın Evrak-ı Metrukesi, Everest Yayınları

Neslişah: Cumhuriyet Devrinde Bir Osmanlı Prensesi, Everest Yayınları

Ahmed Oğlu Şükrullah: Şükrullah'ın Risalesi ve 15. Yüzyıl Şark Musikisi Nazariyatı, İstanbul

Üçüncü Selim Devrine Ait Bir Bostancıbaşı Defteri, Pan Yayıncılık

İttihadçı'nın Sandığı, İş Bankası Kültür Yayınları

Mahmut Şevket Paşa'nın Sadaret Günlüğü, İş Bankası Kültür Yayınları

repelin_cift

PROGRAMIN SUNUCUSU PELİN ÇİFT KİMDİR?

Aslen İzmirli olan Pelin Çift, 1978 yılında doğdu. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nden ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'den mezun olan Pelin Çift, Galatasaray Üniversitesi, Radyo-Televizyon Gazeteciliği Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.

İlk işi, ekranda ilk canlı yayın deneyimi 1997'de NTV'de başladığı hava durumu sunuculuğu olan Pelin Çift, bir süre sonra kanalın haber sunuculuğu görevine getirildi. 2001 yılında bu kanaldan ayrıldıktan sonra yüksek lisansını tamamladı ve bir dönem Skytürk'te çalıştı. 2004-2009 yılları arasında CNN Türk kanalında devam eden 5 yıllık kariyerinin ardından 2009 yılında Habertürk TV'ye geçti.

Pelin Çift günümüzde Habertürk TV'nin altın saatler saatlerinde yayınlanan Gündem ve Öteki Gündem isimli programların sunuculuğunu üstlendi.

2013'te Show Tv'de Bir Milyon Kimin? adlı programın sunuculuğunu yaptı. 2015 itibarıyla TRT 1'de Pelin Çift ile Gündem Ötesi programını sunmaktadır.

2016 Yılında kitabı Erhan Altunay ile birlikte "Ayasofya'nın Gizli Tarihi"adlı kitabı çıkardı.

Pelin Çift ile Murat Bardakçı'nın sohbeti sosyal medyanın gündemine oturdu! ile ilgili etiketler Murat Bardakçı pelin çift hilafet pelin çift ile gündem ötesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.