Pelin Batu kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir?

Pelin Batu’nun kim olduğu ve kaç yaşında olduğu merak ediliyor. Kayınpederi’nin ölüm haberini sosyal medyadan duyurduktan sonra hayatını sizler için araştırdık. Peki, Pelin Batu kimdir, kaç yaşında, nerelidir detaylarıyla haberimizde.

Pelin Batu kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir? Ünlü oyuncu Pelin Batu sosyal medyasından yaptığı açıklama ile acı haberi paylaştı. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada Pelin Batu, "Kayınpederim İlyas Bitargil’i kaybettik. Babamı yeniden kaybetmiş gibiyim. Melek gibi bir insandı. Çok çok üzgünüm" notunu düştü. Peki, Pelin Batu kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir?

Pelin Batu kimdir?

Pelin Batu, 27 Aralık 1978 tarihinde, Ankara'da doğmuştur. Anne tarafından Arnavut kökenli olan Batu'nun babası, eski milletvekillerinden olan emekli büyükelçi İnal Batu'ydu. Babasının büyükelçilik görevi nedeniyle çocukluğu aralarında ABD, Fransa ve Pakistan'ın da bulunduğu pek çok ülkede geçen Batu, liseyi New York, ABD'de bulunan Marymont Okulu'nda bitirdi ve ardından Mannes Müzik Koleji'nde tiyatro ve müzik eğitimi aldı. Batu'nun üniversite derecesi ise Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'nde tamamlandı.

Pelin Batu

1999 yılında vizyona giren Harem Suare adlı sinema filminde canlandırdığı Cariye Nevres karakteri ile sinemaya atılan Batu, aynı yıl vizyona giren iki filmin daha kadrosunda yer aldı; Akşam Güneşi ve Hayal Kurma Oyunları. Batu'nun sinema kariyerindeki en önemli rollerden birisi ise 2000 tarihinde vizyona giren, yönetmenliğini Sinan Çetin'in yaptığı ve başrollerini Kadir İnanır ile Müjde Ar'la paylaştığı Komser Şekspir odu.

Pelin Batu'nun yer aldığı filmler

Harem Suare, Çerkez Cariye Nevres, 1999

Akşam Güneşi, Jülide, 1999

Hayal Kurma Oyunları, Zeynep, 1999

Komser Şekspir, Komiserin kızı Su, 2000

Şellale, Nihal, 2001

Şimdi Asker, Müzeyyen, 2002

İçerideki, Kizar 2002Baba, Deniz, 2003

Bakış, 2003

Ayışığı Neredesin, 2004

Kerem ile Aslı, 2004

Sessiz Gece, Çiçek, 2005

Pars: Kiraz Operasyonu, İnci öğretmen, 2006

Dün Gece Bir Rüya Gördüm, Lâle, 2006

Ben Fazla Kalmayacağım, Konuk oyuncu, 2007

Yağmurdan Sonra, Sumru, 2008

Kanımdaki Barut, 2009

Pelin Batu kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir? ile ilgili etiketler pelin batu kimdir kaç yaşında nerelidir hayatı filmleri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.