Pelin Batu "Altın kaşıkla doğmadım" dedi, cevap: Bunun bir tık üstü Brunei sultanlığı be Pelin!

Veteriner hekim ve eski milletvekili Selahattin Batu'nun torunu, emekli büyükelçi ve CHP milletvekili İnal Batu'nun kızı Pelin Batu sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla gündemde... "Ağzımda gümüş kaşıkla doğmadım" diyen Pelin Batu'ya takipçilerinden tepkiler gecikmedi... Bir takipçisi Batu'ya "Bunun bir tık üstü Brunei sultanlığı be Pelin!" diye çıkıştı...

2013 yılında hayatını kaybeden, Türk siyasetinin önemli isimlerinden İnal Batu'nun kızı, yazar ve oyuncu Pelin Batu bugün Twitter hesabından yaptığı ilginç bir çıkışla şimşekleri üzerine çekti.

Pelin Batu paylaşımında, "Ağızımda gümüş kaşıkla doğmadım, dedem fakir bir öğrenci olarak Atatürk’ün bursuyla yurtdışına gitti profesör oldu, babam çok çalışıp okulunu birincilikle bitirip devlet memuru oldu. Ben ise 18 yaşımdan beri çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Batu'ya ilk eleştiri akademisyen Emrah Gülsunar'dan geldi. "Türkiye gibi geç endüstrileşen ve kentleşen bir ülkede dedeni geç baban bile profesörse ağzında gümüş kaşıkla doğmuşsundur." diyen Gülsunar bahse konu dönemde bursa erişmenin zorluğuna da dikkat çekti.

Emrah Gülsunar şu ifadeleri kullandı;

"Ayrıca o dönemde "Atatürk bursu"na erişim sahibi olmak bile bir network'ün parçası olmayı gerektirir. İşte o network de bir "gümüş kaşık"tır. Bu arada bir insan avantajlı koşullara sahip bir aileden gelmiş olabilir. Bu eleştirilecek bir durum değil ama "biz aslında çok çile çektik" edebiyatına ne gerek var?"

"BİR ÜSTÜ BRUNEİ SULTANLIĞI"

Pelin Batu'nun "altın kaşıkla doğmadım" çıkışına takipçilerinden de esprili yanıtlar geldi.

Bir takipçisi, kısa bir Vikipedi araştırması sonrasında Batu'ya şu sözlerle yanıt verdi;

"Üşenmedim baktım Vikipedi'nin yalancısıyım ama dedeniz Sayın Prof. Selahattin Batu da son dönem Osmanlı memurunun oğluymus, yani alelade fakir bir öğrenci olarak yurt dışına gitmemis veterinerlik mezunu olup yuksek ihtisas için gitmiş. Ağzınızda gümüş kaşık olmayabilir haklısınız"

Bir diğer Twitter kullanıcısı ise Pelin Batu'ya, "Baba eski milletvekili ve emekli büyükelçi. Liseyi New York'ta üniversiteyi, Boğaziçi'nde okumuşsun ve ağzında gümüş kaşıkla doğmamışsın öyle mi! Bunun bir tık üstü Brunei sultanlığı be Pelin." diyerek tepli gösterdi.

Pelin Batu "Altın kaşıkla doğmadım" dedi, cevap: Bunun bir tık üstü Brunei sultanlığı be Pelin! ile ilgili etiketler pelin batu inal batu altın kaşık
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.