Pelikan grubunun yeni hedefi TRT!

"Pelikan" grubu TRT yönetimine neden savaş açtı?

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok TRT'yi Trump-Erdoğan zirvesinin yayını üzerinden hedef tahtasına oturttu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yaptığı ziyareti ve ABD Başkanı Trump ile olan görüşmesini, yeterince ekrana yansıtmadığı gerekçesiyle eleştirilen TRT'ye, bir tepki de Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok'tan geldi.

Erdoğan ve Trump'ın ilk kez karşı karşıya geldiği dakikalarda TRT World'un tenis programı yayınlandığını ifade eden Altınok, “Türkiye'yi dünyaya İngilizce "tanıtmak" için kurulan resmi haber kanalımız TRT World'e gelince gözlerime inanamadım! Kanal, 19.40'ta Türkiye Cumhurbaşkanı ile ABD Başkanı'nın ilk kez karşı karşıya geldiği dakikalarda tenisçi Sharapova sohbetindeydi.” diye yazdı.

"İyi de arkadaş bu kadar derin uyunmaz ki!" ifadelerini kullanan Altınok yazısına şöyle devam etti;

"Ardından kurum resmi bir açıklama yaparak eleştirilerin "maksatlı" olduğunu yani benim ve skandala şahit olan seyircilerin yalan söylediğini iddia etti.

Bu ağır ithamı çürütmenin ve kimin yalan söylediğini ispat etmenin kolay bir yolu var beyler!

Tüm kanalların Beyaz Saray'a canlı bağlandığı 19.40 ve sonrasında dakikalarca ne yayın yaptınız, açıklayın. Bakın yanda o ana ait ekran görüntünüz var. RTÜK kayıtları da ortada.

'Ama sonrasında zirvenin şu kadar saat haberini verdik' türünden komik açıklamalarla ya da gazetecilere ve seyirciye hakaret ederek bu aymazlığı örtemezsiniz."

TRT UZUN SÜREDİR HEDEFTE...

TRT yönetiminin, uzun süredir medyada "Pelikan" grubu olarak anılan kliğin hedefinde olduğu biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde de "Pelikan" grubu ile birlikte hareket eden Ömer Turan isimli şahıs, TRT Haber Daire Başkanı Yaşar Taşkın Koç'u akıl almaz bazı iddialar ile suçlamış, bu iddialara Koç'tan çok sert yanıt gelmişti.

Melih Altınok'un TRT World ile ilgili eleştiri yazısına, yine "Pelikan" grubuna yakın isimlerden Cemil Barlas'ın da destek vermesi dikkat çekti.

Barlas yazıyla ilgili, "TRT'nin ipliği pazara çıktı.. Nereseni tutsan elinde kalıyor.." ifadelerini kullandı.

Tüm bu gelişmeler medya kulislerinde; "Pelikan'ın hedefinde şimdi de TRT var" yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Pelikan grubunun yeni hedefi TRT! ile ilgili etiketler TRT TRT World Pelikan Melih Altınok Cemil Barlas
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.