Pekin ördeği nasıl yapılır? İşte Pekin ördeği tarifi!

Tarihi Çin İmparatorluğu'na kadar dayanan Pekin ördeği Türk mutfağında da yıllardır hazırlanan bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz gün, ekranların büyük bir heyecanla izlenen MasterChef yarışmasında, yarışmacılardan da istenmesinin ardından Pekin ördeğinin tarifi büyük bir merakla araştırılmaya başlandı.Peki, Pekin ördeği nasıl yapılır? İşte MasterChef Pekin ördeği tarifi! Ayrıntılar haberimizde...

Pekin ördeği, imparatorluk çağından beri hazırlanmaktadır. Et, ince, çıtır derisi ile karakterize edilir, usulüne göre yapıldığı zaman, deri ve etler aşçı tarafından masaya servis edilirken dilimlenir. Geçtiğimiz akşam MasterChef yarışmasında jüri üyelerinin yarışmacılardan Pekin ördeği yapmasını istemesinin ardından Pekin ördeği tarifi merakla araştırılmaya başlandı. İşte, Pekin ördeği tarifi! Detaylar haberimizde... 

Pekin ördeği nasıl yapılır? İşte Pekin ördeği tarifi!

PEKİN ÖRDEĞİ MALZEMELER

Ördek için:

1 adet bütün ördek
Tuz
Soğan
Sarımsak
Tane karabiber
Soya sos
Toz seker
Bal
Maydanoz
Ayçiçek yağı
Anason

Duck Pancake için:

Süt
Su
Un
Mısır unu
Tereyağ

Hoison Sos için:

Soya sos
Fıstık ezmesi
Pirinç şarap sirkesi
Sarımsak
Susam yağı
Sriracha
Karabiber
Bal

Sanchoy bowl için:

Fıstık yağı
Sarımsak
Taze zencefil
Taze soğan
Havuç
Kestane
Soya
Susam yağı
Mırın
Göbek salata (iceberg)
Konserve minik koçanlı mısır
İstiridye mantarı
Shitake mantarı
Kestane mantarı
Dark soya

PEKİN ÖRDEĞİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle Pekin ördeklerini güzelce yıkayıp içini dışını kağıt havlu ile kurulayınız. Sonrasında kompresör ya da hava pompası yardımı ile derisi ile etinin arasına hava basarak derinin etten ayrılmasını sağlamalısınız. Ördeği, ip yardımı ile ocağınızın en az 50cm üstüne gelecek şekilde ördeği asınız ve ocağı açınız. Ocaktan gelen kuru ve sıcak hava dalgası ördeğin dış derisini kurutacaktır. Bu işlem ise en az 2 saat yapılmalıdır.

Sonrasında bir karıştırma kabına tuz, Ayçiçek yağı, dövülmüş anason, tane karabiber, soya sos, toz şeker, bal ve soğanları doğrayarak ekleyin. İyice karıştırıp ördeğin içine ve dışına her yerine gelecek şekilde sürün 170 derece fırında dışı kızarıp çıtır çıtır olana dek pişirin.

DUCK PANCAKE NASIL YAPILIR?

Duck Pancake için un, mısır unu, su ve sütü bir karıştırma kabında iyice çırpın ve eritilmiş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin pürüzsüz boza kıvamında olsun. Soğuk krep tavasını yağlayın sonrasında bir kepçe karışımdan döküp tavanın her yerine yayın ocağın altını açarak tek tarafından pişirin. Ardından ocaktan alın.

SANCHOY BOWL NASIL YAPILIR?

Sanchoy Bowl için kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun diğer malzemelerle beraber küp küp doğrayın pişirme sırasına göre tavaya alarak soteleyin minik koçanlı mısırları doğrayıp ilave edin. Sarımsak ve taze zencefili rendeyip sotelemeye devam edin soya sos, mirin, susam yağ ile lezzetlendirdikten sonra göbek salata içerisinde servis edebilirsiniz.

HOISON SOS NASIL YAPILIR?

Büün malzemeleri soğuk bir tencerede iyice homojenleşene kadar karıştırın. Son olarak tencereyi ocağa alıp malzemenin üçte biri kalana kadar çektirin. 

Kaynak: Hürriyet

Pekin ördeği nasıl yapılır? İşte Pekin ördeği tarifi! ile ilgili etiketler MasterChef Pekin Ördeği
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.