Pegasus'un Sevgililer Günü özel indirimi nedir?

Sevgililer gününe sayılı zaman kaldı. Birçok firma özel gün için çeşitli kampanyalar başlattı. Pegasus'ta sevgililer gününü unutmadı ve oluşturduğu kampanyası ile seyahat etmek için kolaylık sağlandı. Sevgilinize bu uygulama ile güzel bir hediye alabilir ve mutlu edebilirsiniz. Anlamlı günde Pegasus'un '' İlişkiyi 4 aya kadar uzatan'' sloganı ile hazırladığı kampanya ilgi görmeye başladı.Pegasus'un Sevgililer Günü kampanyası nedir? Ne zamana kadar geçerli? Detayları haberimizde...

Sevgililer Günü yaklaşıyor ama ne alacağıma karar veremedim mi diyorsunuz? Sevgilinizi mutlu etmek mi istiyorsunuz? İşte aradığınız soruların cevabı kampanyalarda saklı. Özel gün için pek çok firma farklı uygulamalar başlattı. Pegasus'da sevgililer günü için özel bir kampanya başlattı. Bu kampanya ile mutlu olabilir ve farklı yerler görebilirsiniz. Peki Pegasus'un Sevgililer Günü özel indirimi nedir? Ne zamana kadar geçerli? Aradığınız soruların cevapları haberimizde...

pegassus-facebook

PEGASUS'UN SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL KAMPANYA

DHA'dan Anıl Uçan'ın haberine göre;Pegasus Havayolları, "Sevgililer Günü" kampanyası kapsamında 9-11 Şubat tarihleri arasında biletlerini Pegasus Mobil uygulaması üzerinden alan misafirlerine 15 Mart – 6 Haziran 2018 tarihleri arasında yüzde 40 indirim fırsatı sundu.

Pegasus Havayolları’ndan yapılan açıklamaya göre; "Sevgililer Günü" kampanyası kapsamında biletlerini 9-11 Şubat tarihleri arasında Pegasus’un mobil uygulaması üzerinden alan misafirler, 15 Mart – 6 Haziran 2018 tarihleri arasında Barselona, Madrid, Roma, Milano, Bolonya, Paris, Atina, Prag, Budapeşte ve Viyana biletlerinde yüzde 40 indirim fırsatı yakalıyor.

Pegasus’un 41 ülkede 108 noktaya ulaşan uçuş ağı ve Sevgililer Günü kampanyası ile ilgili detaylı bilgilere www.flypgs.com üzerinden ulaşılabiliniyor. Kampanya biletleri, sadece Pegasus’un mobil uygulaması üzerinden alınabiliyor.

PEGASUS HAVA YOLLARI

Pegasus Hava Yolları (tam adı Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.) (BIST: PGSUS ), İstanbul merkezli bir düşük maliyetli havayolu şirketidir. Uyguladığı “low cost” (düşük maliyetli hava yolu) modeli ile uygun fiyatlı, seyahat etme imkanı, bunun yanı sıra da ancak ek ücretlerle elde edilebilen temel hizmetler sağlamaktadır. Kısa ve orta menzilli hatlarda, noktadan noktaya uygun ücretle ulaşım imkânı sunan havayoludur.

PEGASUS HAVA YOLLARI TARİHİ

1990 yılında Aer Lingus, Silkar Yatırım ve Net Holding'in ortak girişimiyle İstanbul'da kurulan Pegasus, charter uçuşlarla havacılık sektörüne giriş yaptı. 2005 yılında Şevket Sabancı ve ailesine ait olan Esas Holding A.Ş. tarafından satın alınmış ve aynı yıl Kasım ayında tarifeli iç hat seferlerine başlayarak Türkiye’de faaliyet gösteren 4. tarifeli havayolu olmuştur.

Ali Sabancı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Pegasus Hava Yolları’nda, Genel Müdürlük görevini Mehmet Tevfik Nane yürütmektedir.

Avrupa, Orta Doğu, Rusya, Orta Asya ve Kuzey Afrika’ya yayılan bir coğrafyada olmak üzere yurt dışında 69, yurt içinde 33; toplam 40 ülkede 102 noktaya tarifeli seferler gerçekleştirmektedir.

2012 yılında Airbus firmasıyla imzaladığı ve teslim tarihindeki tutarı yaklaşık 12 milyar USD olan, 25 adedi opsiyonlu 100 uçaklık filo siparişi ile sipariş verdiği tarih itibarıyla sipariş verildiği tarih itibarıyla Türk Sivil Havacılık tarihinde bir seferde verilmiş en büyük siparişe imza atmıştır[kaynak belirtilmeli]. Paylarının yüzde 34,5’lik kısmını halka arz ederek 26 Nisan 2013 tarihinde Borsa İstanbul’da “PGSUS” kodu ile işlem görmeye başlayan Pegasus Hava Yolları; Türkiye’de borsaya kote olan ilk özel havayoludur.[kaynak belirtilmeli]

Pegasus Hava Yolları, 2016 yılının ilk üç ayında satış gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 19 artırarak 691.100.801 TL ciro elde etti.

9e0e6fd9-7352-4785-bd01-82563c10b741_1

SEVGİLİLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.


UÇAK

Uçak veya tayyare; hava akımının başta kanatlar olmak üzere kanat profilli parçaların alt ve üst yüzeyleri arasında basınç farkı oluşturması sayesinde havada tutunarak yükselebilen, ilerleyebilen motorlu bir hava taşıtıdır.[1][2]Pervaneli ya da jet motorlu, sabit kanatlı ve havadan ağır pek çok hava taşıtı uçak kategorisine dahildir. Günümüzde en temel uçak tipleri, yolcu uçağı, savaş uçağı, kargo uçağı olarak bilinirken, farklı coğrafi şartlara göre özelleştirmiş uçaklar da mevcuttur.

Uçağın ana parçaları havada tutunabilmeyi sağlayan kanatlar, kanatları dengede tutmaya yarayan kuyruk,[3]uçağın durum ve pozisyonunu değiştiren kumanda yüzeyleri ve gerekli itmeyi sağlayan motor, pervane gibi elemanlardır. Yolcuları ve yükü barındıran gövde ile uçuş ekibi ve uçuş kumandalarını barındıran kokpit uçağın ana bölümlerindendir.

HAVA YOLU TARİHÇESİ

Hava yolu ulaşımı, I. Dünya Savaşı'ndan sonra hızla gelişti. İlk seferler 1919'da Fransa'da başladı. Atlantik seferleri 1930'da başladı. Hava yolu ulaşımı uçak, yakıt, havaalanı, yol, vs. unsurlarını kapsar. Havaalanları büyük, küçük, hafif, basit uçakları kabul etmelerine göre sınıflandırılırlar.

İş Modelleri

Hava yolu sektöründe başlıca dört farklı iş modeli bulunmaktadır:

Network Taşıyıcılar
Düşük Maliyetli Taşıyıcılar
Hibrit (Network ve Düşük Maliyetli İş Modelinin Karışımı)
Charter
Bununla birlikte, önümüzdeki yıllarda bu iş modellerinin farklılaşacağı ve charter tipi iş modelinin tamamen ortadan kalkarken, ultra düşükten, premium hizmete kadar beş farklı iş modelinin sektöre hâkim olacağı belirtilmektedir.

Günümüzde, network taşıyıcılara örnek olarak Türk Hava Yolları, düşük maliyetli taşıyıcılara örnek olarak ise Ryanair gösterilebilir. Amerika Birleşik Devletleri'de jetBlue ve Avrupa'da airberlin ise, hibrit iş modelini takip eden hava yolu şirketlerindendir.

Pegasus'un Sevgililer Günü özel indirimi nedir? ile ilgili etiketler Sevgililer Günü Pegasus özel indirimi nedir ne zamana kadar geçerli
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.