Pegasus'un 'Sadece T.C. vatandaşları' ifadesi tepki çekti!

Pegasus Hava Yolları'nın bir sosyal medya kullanıcısının PCR testine ilişkin sorusuna verdiği yanıtta "T.C. vatandaşları" vurgusu tepki çekti. Şirketin bu açıklamasının ardından pek çok sosyal medya kullanıcısı, testin sadece Türk vatandaşları için zorunlu olmasına tepki gösterdi. Pegasus, tepkilerin ardından söz konusu ifadeyi "tüm misafirlerimiz" olarak değiştirdi.

Pegasus Hava Yolları, bir sosyal medya kullanıcısının yurt içi uçuşlardaki aşı ya da PCR testi zorunluluğu ile ilgili sorusuna verdiği yanıt ile Twitter’da en çok konuşulan konular arasına girdi.

Sosyal medya kullanıcısı, Pegasus’un sitesindeki seyahatlerde uygulanacak aşı ya da PCR testi kuralı ile ilgili duyurusunu alıntılayıp “Ben şimdi yabancı kimlik ile bu uygulamadan muaf mıyım?” diye sordu. Pegasus’un destek hesabı da bu soruya “Uygulama sadece T.C. vatandaşları için geçerlidir. Yabancı ülke vatandaşlarının yurt içi uçuşlara katılımı için aşı/test zorunluluğu bulunmamaktadır. Sağlıklı günler dileriz” yanıtını verdi.

Pegasus'un 'Sadece T.C. vatandaşları' ifadesi tepki çekti!

Pegasus’un bu yanıtı sosyal medyada kısa sürede “trending topic” oldu. #Pegasus etiketiyle yapılan yorumlarda “Yoksa bu virüs yabancılara bulaşmıyor mu” benzeri sorular dikkat çekerken şirketin yanıtı ile ayrımcılığın ortaya çıktığı belirtildi.

ŞİRKETTEN GÜNCELLEME GELDİ

Eleştirilerin ardından yine destek hesabından yapılan bir başka paylaşımda ise “İlgili uygulamanın kararı, T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından alınmış olup tüm seyahatler için(hava yolu ve diğer ulaşım yolları dahil) aynı kurallar geçerlidir. İçişleri Bakanlığımız tarafından yayınlanan genelgeyi sizinle paylaşmak isteriz” denildi. Ancak söz konusu genelgede Türk vatandaşı yabancı ülke vatandaşı ayrımının olmadığı görüldü.

Şirketin internet sayfasında ise daha sonra “T.C vatandaşları” ifadesi yerine “tüm misafirlerimiz” ifadesi kullanıldı.

 

Pegasus'un 'Sadece T.C. vatandaşları' ifadesi tepki çekti! ile ilgili etiketler Pegasus Hava Yolları PCR testi uçak bileti
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.