Pegasus'ta tüm işlemler iptal edildi

Pegasus Havayolları hisselerinde hatalı emir sebebiyle tüm işlemler iptal edildi. Pegasus hisselerinde bu sabah gerçekleşen hatalı işlemlerin neticesinde şirket hisseleri sadece 4 dakika işlem gördü. Yapılan incelemeler sonrası hisseye iletilen tüm emirler için iptal kararı alındı.

Pegasus Havayolları hisselerinde meydana gelen yanlış emir sebebiyle tüm işlemler iptal edildi. Pegasus hisselerinde bu sabah gerçekleşen hatalı işlemler nedeniyle şirket hisseleri sadece 4 dakika işlem gördü. Sabah açılışında bir aracı kurumdan gelen hatalı emirden dolayı şirket hisseleri seans öncesi işlemlerde yüzde 9 primle başladı. Sürekli müzayedelerin başlamasıyla primlerini yüzde 3,5’e kadar gerileyen hissede devre kesici uygulamasına gidildi. Şirket hisselerinde devre kesici uygulaması 29 saniye sonra yapıldı.

 

BORSA KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Hisseye devre kesici uygulanmasının ardından tek fiyattan işlem görmeye başladı ve ardından yarım saat sonra tahta işleme geçici olarak kapatıldı sonrasında ise incelemeye alındı. Yapılan incelemelerin ardından hisseye iletilen tüm emirler iptal edildi. Borsa istanbul tarafından yapılan bildirimde “PGSUS.E sırasında bir üyenin maddi hata nedeniyle işlem iptal talebinin incelenmesi nedeniyle sıra saat 10:18:56'da işleme kapatılmıştır. Yapılan inceleme sonrasında işlemlerin iptal edilmesine karar verilmiş olup sıranın kapatıldığı ana kadar gerçekleşen tüm işlemler ve sırada bekleyen tüm emirler BİAŞ Yönetmeliğinin 33/b maddesi uyarınca iptal edilmiştir” ifadeleri kullanıldı. Hisse 13 Ocak gününü 74.30 TL seviyesinden kapatırken günü 79.10 TL ile açtı. Hatalı işlem iptali için gelen talepler sonrasında Borsa İstanbul işlem iptali için inceleme talebi oluşturdu.

YOLCU SAYISI GİDEREK AZALIYOR

Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla devam ederken salgın dünyada ilk ve en çok havacılık sektörünü olumsuz etkiledi. Havacılık şirketleri geçen yıla ait bilançolarını açıkladıklarında bu azalma verilerle de gün yüzüne çıkmış oldu.

Pegasus Hava Taşımacılığı'nın önceki gün KAP'a yaptığı açıklamaya göre 2020 Aralık ayında 950 bin, 2020'nin tamamında ise 14 milyon 710 bin yolcu taşındı.

DOLULUK ORANINDA 2020 YILINDA YÜZDE 80,2 AZALMA MEYDANA GELDİ

Doluluk oranı aralıkta bir önceki yıla göre 13,5 puan düşüşle yüzde 74,1, ocak-aralık sürecinde ise 8,4 puan düşüşle yüzde 80,2 olarak gerçekleşti.

Pegasus'ta tüm işlemler iptal edildi ile ilgili etiketler uçak Pegasus Hava Yolları Havalimanı borsa yolcu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.