Pegasus çalışanının avukatından pişkin savunma: Ramazan bizi alakadar etmez!

Kadir Gecesi'nde alkollü masada İslam inancıyla dalga geçtiği için hakkında soruşturma açılan bir Pegasus çalışanının avukatı Kerem Donat'tan pişkin bir savunma geldi. "Ramazan diye bir tabir bizde olmadı" diyen avukat, "Bizim yaşam tarzımızı alakadar edecek bir şey değil." dedi.

Bir grup Pegasus çalışanının bir araya gelerek alkol tükettikleri Kadir Gecesi'nde dini değerleri aşağılayan paylaşımda bulunması büyük tepki çekmişti.

Bunun üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Pegasus çalışanları hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatmıştı.

Pegasus tarafından etik-ahlak kuruluna sevk edildiği ve işten çıkarıldığı belirtilen çalışanın avukat Kerem Donat, konuya ilişkin Cumhuriyet'e açıklama yaptı.


"BİZİM YAŞAM TARZIMIZI ALAKALADAR EDECEK BİR ŞEY DEĞİL"

Avukat, Türkiye'nin laik bir devlet olduğunu belirterek kendilerinde Ramazan diye bir tabirin olmadığını ifade etti.

Ramazan ayının toplumun yalnızca bir kesimini ilgilendiren bir takvime göre icra edildiğini söyleyen avukat, "Bizim yaşam tarzımızı alakadar edecek bir şey değil." ifadelerini kullandı.

 

"RAMAZAN DİYE BİR TABİR BİZDE OLMADI "

Pegasus çalışanının avukatının açıklamalarında şu cümlelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin bir laik devlet olması sebebiyle Ramazan diye bir tabir bizde açıkçası olmadı, bu toplumun bir kesimini ilgilendiren başka bir takvime göre icra edilen bir ay. Bizi yaşam tarzımızı alakadar edecek, bununla ilgili baskı görmemize sebep olacak bir şey değil."

 

Pegasus çalışanının avukatından pişkin savunma: Ramazan bizi alakadar etmez! ile ilgili etiketler Kadir Gecesi avukat Pegasus Kerem Donat
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.