Pedagojik formasyon kalktı mı

MEB son dakika açıklamasıyla 'pedagojik formasyon kalktı mı' sorunun cevabı belli oldu. Pedagojik formasyon kaldırıldı mı geçerliliğini yitirdi mi?

MEB tarafından yapılan açıklamada pedagojik formasyonun geçerliliğini yitirip yitirmediği ve pedagojik formasyonun kaldırılıp kaldırılmadığı merak konusu oldu. MEB tarafından yapılan son dakika açıklaması ışığında 29 Haziran 2020 tarihli karar gözlerden kaçmadı.

MEB tarafından son dakika pedagojik formasyon açıklaması gelmesi herkesi şaşkına çevirdi. Milli Eğitim Bakanlığı yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen "pedagojik formasyon" sertifika eğitimi ile ilgili alınan yeni karar gündemin ilk sırasında yer aldı.

PEDAGOLİK FORMASYON KALKTI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verildi.

PEDAGOJİK FORMASYON NEDİR?

Pedagojik Formasyon, öğretmen olmak isteyen, fakat bölümü öğretmenlik alanlarından biri olmayan eğitim fakültesi dışında okuyan öğrencilere yönelik bir programdır. Tabii, diğer bölümlerde okuyan her öğrenci formasyon almak zorunda değildir. Kariyer olarak öğretmenlik yapmak gibi bir hedefiniz varsa formasyon almak zorunlu hale gelir. Şu an bulunduğunuz fakülte Eğitim Fakültesi ise ve örneğin, Türk Dili ve Edebiyatı 'Öğretmenliği' okuyorsanız, formasyon almanız gerekmez. Çünkü bulunduğunuz bölümde size verilen eğitim, formasyon ile aynı durumda olur.

Pedagojik formasyon kalktı mı ile ilgili etiketler MEB pedagojik formasyon kalktı mı
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.