Peak kimindir? Hangi oyunları yaptı? Peak'ı kim satın alıyor? Peak'ın sahibi kimdir?

Peak kimindir? Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan Zynga, Türk oyun şirketi Peak'i 1,8 milyar dolara satın alacak. Birçok kişi Peak'ın sahibinin kim olduğunu ve hangi oyunları yaptığını merakla arama motorları üzerinden araştırmaya devam ediyor. Peki, Peak kimindir? Hangi oyunları yaptı? Peak'ı kim satın alıyor? Peak'ın sahibi kimdir? Detaylar haberimizde...

Peak kimindir? Zynga, Türkiye'nin önemli oyun şirketlerinden Peak'i 1,8 milyar dolara satın alıyor. Peak ile Zynga arasındaki 1,8 milyar dolarlık (yaklaşık 12,5 milyar TL) anlaşma imzalandığında, bugüne kadar Türkiye'de internet alanında gerçekleşen en büyük satın alma tamamlanmış olacak. Bu gelişmenin ardından çoğu kişi Peak'ın kimin olduğunu merakla araştırmaya başladı. Peki, Peak kimindir? Hangi oyunları yaptı? Peak'ı kim satın alıyor? Peak'ın sahibi kimdir? Detaylar haberimizde...

Türk oyun şirketi rekor fiyata satılıyor

PEAK NEDİR?

Peak, uluslararası alanda faaliyet gösteren yazılım şirketidir. Şirket özellikle mobil uygulama ve oyun geliştirme alanlarında çalışırken aynı zamanda nöro-dijital çalışmalar yapmaktadır.

Zynga, Türkiye'nin önemli oyun şirketlerinden Peak'i 1,8 milyar dolara satın alıyor.

Peak ile Zynga arasındaki 1,8 milyar dolarlık (yaklaşık 12,5 milyar TL) anlaşma imzalandığında, bugüne kadar Türkiye'de internet alanında gerçekleşen en büyük satın alma tamamlanmış olacak.

PEAK, OYUN GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEK

Webrazzi'den Arda Kutsal'ın haberine göre, yaklaşık 1 aydır devam eden süreç sonunda imzaların bugünlerde atılması beklenirken, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle durumun değişebileceği belirtildi.

Elinde Toon Blast ve Toy Blast adında uygulama marketlerinin tepesinde yer alan popüler 2 oyunu olan Peak'in Zynga tarafından satın alındıktan sonra sahip olduğu ekiple Peak şirketi altında oyun geliştirmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Zynga'nın 1,8 milyar dolarlık satın almanın bir bölümünü nakit, bir bölümünü de Zynga hissesi ile ödeyeceği belirtiliyor.

2017 yılında Peak'in sahip olduğu bazı oyunları 100 milyon dolara satın alan Zynga, 2018 yılında da Türk oyun şirketi Gram Games'i 250 milyon dolara satın almıştı.

 Spades Plus, Gin Rummy Plus ve 101 Okey Plus  gibi oyunlarını geliştiren stüdyosunu Zynga’ya devretmişti.

Peak kimindir? Hangi oyunları yaptı? Peak'ı kim satın alıyor? Peak'ın sahibi kimdir? ile ilgili etiketler Türkiye 2020 peak kimin peak sahibi kim peak satıldı mı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.