PAZARTESİ, ‘KARA PAZARTESİ’ BEKLEYENLER İÇİN ‘KARA’ OLDU!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, ekonomiye yönelik spekülatif saldırıyı, Danıştay’ın ‘Andımız’ın okullarda okunmaması kararını ve HDP’ye kapatma davasını konuştu.

PAZARTESİ, ‘KARA PAZARTESİ’ BEKLEYENLER İÇİN ‘KARA’ OLDU!’

ŞENER: TL’NİN DEĞER KAYBETMESİNİN TÜRKİYE’YE YAPILAN BİR DIŞ SALDIRI OLABİLECEĞİ İHTİMALİNİ GÖZ ARDI ETTİLER!

Nedim Şener, “Pazar akşamı bir anda Uzak Doğu borsalarından gelen taleplerle dövizin Türkiye’de TL değeri %15 kaybetti. Bir fırtına koptu, ‘kara pazartesi’ diye. Ertesi günü pazartesi kara oldu ama ‘kara pazartesi’ bekleyenler için kara oldu. Hiç utanmadılar. TL’nin değer kaybetmesinin bu ülke üzerine yaratacağı etkiyi hiç düşünmeden, bunun bir dış saldırı olabileceği ihtimalini de gözardı ederek bu oluyor diye ‘Yarın dolar 10 TL-12 TL olacak görürsünüz, paralara el konacak, bankalardan para çekilmeyecek’ diyenler oldu. Teröristleri, PKK’lıları, FETÖ’cüleri geçtim aklı başında iktisatçılar, gazeteciler bunları yazdı. Ertesi gün doların TL fiyatı gerileyince hiç kimseden ses çıkmadı. Arkadaş, doların tek başına düşmesi ekonomi için olumlu bir rakam değildir. Fırlaması da iyi bir şey değildir. Ancak tek başına bir anlam ifade etmez. Birçok göstergeyle yan yana koyulması gerekir. Ülkenin felaketinden büyük keyif alacak gruplar yetişmiş. Bir ülkenin başına verilebilecek en büyük bela o ülkenin batmasından keyif alacak nesiller yetişmiş olması. Ülkesi zora gitsin de, darbe olsun da alkışlayan, kadeh kaldıran, sınır ötesi operasyonlarda askerleri şehit olsun da rakamlar artsın diye dua eden bir grup var. Bir ülkenin başına gelebilecek en büyük felaket budur. Bunların da en önemli özelliği yazar çizer takımında olması. Her ülkeye ekonomi başta olmak üzere diğer konularda da yapıcı olarak eleştirilerin olması gerekir. Dolar yükselir diye ‘kara pazartesi’ ilan ediyor, ertesi gün dolar gerileyince hiçbir ses çıkartmıyor. Anlıyoruz ki o pazartesi kara pazartesi bekleyenler için bir kara pazartesi oluyor.” sözlerini kullandı.

YARAR: MHP DIŞINDA BU KONUDA NET TAVRINI ORTAYA KOYAN VAR MI?

Mete Yarar, “Geçen gün bir anket yayınlandı. Türkiye’de andımızın okutulmasını isteyen kişi sayısı %76 olarak ortaya çıktı. Bu rakam ciddi bir rakam. Arkadaşlar size soruyorum MHP dışında bu konuda net tavır ortaya koyan birisi var mı? %76’lık oy, muhtemelen İYİ Parti’den de, CHP’den de, AK Parti’den de vardır. %76’nın içerisinde size de oy verenler varken bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ufak tefek güç değil. Türkiye sınır ötesi operasyon yaptığında o ortan %80’ler civarındaydı. Anlamakta zorlanıyorum, Türkiye’de her zaman insanların katılımı ve düşünceleri önemli olduğunu konuşuyoruz. Andımız konusunu %76 olarak hassas bir şekilde destekleniyorsa bu konuda ne yapılacak?” dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

PAZARTESİ, ‘KARA PAZARTESİ’ BEKLEYENLER İÇİN ‘KARA’ OLDU!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Dolar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.