Pazarcı: Sergilenen tavır Aysel Tuğluk kafasıdır/ SuperHaber-Özel

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi üzerinden çıkarılmak istenen provokasyon ile ilgili Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı SuperHaber’e konuştu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırılmasına tepkiler gelirken gerekli yasal işlemlerde yapıldı. Ancak bazı çevrelerce baştan beri bilinçli olarak bu olayı provokasyona dönüştürme çabaları da gözden kaçmadı. Son olarak Tuğluk'un annesinin cenazesine saldıran kişilerden Murat Alp'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soyluyla karakolda çekilen fotoğrafı hakkında açıklama geldi. Soylu açıklamasında, olayla ilgili karakol çıkışında mahalle sakinlerinin kendisi ile fotoğraf çektirdiğini ifade ederek fotoğraf çektirenlerden birinin de daha sonra gözaltına alındığını belirtti. Konu ile ilgili SuperHaber’den Arzu Erdoğral’a konuşan Emin Pazarcı, “münferit ve yanlış bir olaydır. Ama bu iş alabildiğine kullanılıyor” diyerek “sergilenen tavır Aysel Tuğluk kafasıdır“ ifadelerini kullandı.

unnamed

Pazarcı açıklamasında şunları söyledi:

O protestocular yanlış bir tavır sergilediler. Bunların sergilediği tavır Aysel Tuğluk kafasıdır. Yani Aysel Tuğluk denilen insan bugüne kadar teröristlere sonuna kadar destek vermiş hatta eline taş alıp terör örgütü mensuplarıyla asker taşlamış bir siyasetçidir. Bugüne kadar PKK’yı korumuş, kutsamış Abdullah Öcalan’a kahraman demiş hatta PKK ile ilgili tek bir laf etmemiş, destekçisi olmuştur. Peki, bu PKK ne yaptı? Bu PKK köy basıp ceset yaktı yıllarca. Örnek mi istiyorsunuz işte Başbağlar. Başbağlar da 30’un üzerinde insan bugün cesetleri yakılmış olarak orada mezarlıkta yatıyor. Onun dışında bunlar kendi cenazelerine bile saygı göstermediler. Teröristleri bombalı bubi tuzakları haline getirdiler. Katlettikleri polis ve askerimizin cesetleri üzerinde operasyonlar yaptılar. Cesetlere saldırdılar. Böyle bir kafa. Bu kafaya başka benzer bir takım insanlarda tepki gösterdiler. Burada işte milli birlik ve bütünlüğün zedelenmesinden bahsediliyor ama bunu yapan zaten bu anlayışı savunan Aysel Tuğluk ve çevresinde olanlar. Ortada bir yanlış var. Yanlış var ama bu yanlışı büyütüp toplumsal çatışmaya götürmek istiyorlar. Yani orada vay efendim Kürt olduğu için izin verilmemişte, Aleviler, Kürtler buraya gömülemez denilmişte! Yok, öyle bir şey! Orada bir takım insanlar Aysel Tuğluk’un kimliğine kişiliğine tepki gösterdi. Yoksa İncek mezarlığına bugün bakın belki orada onlarca Kürt yatıyor. O bölgelerdeki köy mezarlıklarında bol miktarda Kürt vatandaşımız var. Hatta şunu da söyleyeyim. O cenazede protesto gösterisi yapanlarda oradaki Kürtlere Fatiha okumadan mezarlarının yanından geçmezler. Böyle bir mesele var. Bu iş çok ciddi şekilde provoke edildi, üstüne üstüne gidildi. Oradaki hassasiyet bilinmesine rağmen orada şehit cenazeleri olmasına rağmen Aysel Tuğluk’un annesi İncek mezarlığına defnedilmek istendi. Eğer Karşıyaka’ya veya başka bir yere götürülseydi bunların hiçbiri yaşanmazdı. O açıdan meseleyi bu şekilde yorumlamak ve bu noktaya getirmek son derece yanlıştır. Ben burada gazeteci yazar takımına da tepki gösteriyorum. Bugüne kadar Aysel Tuğluk ve temsil ettiği düşünceyle ilgili tek kelime yazamayanlar bugün 15-20 kişiye saldırarak sanki Türkiye’de böyle bir sorun varmış gibi bunu köpürtmeye çalışıyorlar. Münferit ve yanlış bir olaydır. Ama bu iş alabildiğine kullanılıyor. Onunda altını çizmek lazım.

Pazarcı: Sergilenen tavır Aysel Tuğluk kafasıdır/ SuperHaber-Özel ile ilgili etiketler aysel tuğluk incek mezarlığı provakasyon Emin Pazarcı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.