Payitaht Abdülhamid'de Gül ve Davutoğlu'na mesaj...

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 31 Mart'taki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etme kararına, AK Parti içindeki "küskünler" cephesinden de tepki geldi.

Bir süredir yeni parti kuracakları iddiaları ile gündemde olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu kararın ardından, AK Parti cephesinde hayal kırıklığı yaratan açıklamalar yaptı.

Abdullah Gül, seçimin iptal edilmesini ve 23 Haziran'da yenilenmesini kararlaştıran YSK'yı eleştirirken, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 2007'deki "367 Kararı"na atıfta bulundu.

Gül, Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Anayasa Mahkemesi'nin 2007 yılındaki haksız “367 Kararı” karşısında ne hissettiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu'nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım. Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız” ifadelerini kullandı.

Payitaht Abdülhamid'de Gül ve Davutoğlu'na mesaj...

Ahmet Davutoğlu ise yine sosyal medyadan paylaştığı mesajında, "Siyasî geleneğimizin en temel değeri de, son sözün sandıkta tecelli eden millet iradesine ait olmasıdır. Mazereti ve gerekçesi ne olursa olsun 31 Mart seçimleri sonrasında yaşananlar ve YSK’nın iptal kararı bu temel değerlerimizin zedelenmesine yol açmıştır." görüşlerine yer verdi.

AK Parti içinde önemli roller üstlenen bu iki ismin yaptığı açıklamalar parti içerisinde derin hayal kırıklığı yaratırken, Gül ve Davutoğlu'na parti tabanından da eleştiriler geldi.

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD'İN GÜNDEMİNDE DE GÜL VE DAVUTOĞLU VAR

Diğer yandan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları televizyon ekranlarında da yer buldu.

TRT 1'in sevilen dizisi Payitaht Abdülhamid'de Gül ve Davutoğlu'na sitemkar eleştiriler getirildi.

Payitaht Abdülhamid'in 85. Bölüm 2. Tanıtım videosunda Sultan Abdülhamid'in ağzından "eski vekiller" vurgusu ile işaret edilen Gül ve Davutoğlu'na, "Gül ağacına su veririz, lakin su hem güle yarar hem de dikene... Yanımızda yöremizde su verdiklerimiz diken olmaya meyletmişlerse sonunda mutlaka budarız!" mesajı gönderildi. / SuperHaber

Payitaht Abdülhamid'de Gül ve Davutoğlu'na mesaj... ile ilgili etiketler AK Parti Abdullah Gül Ahmet Davutoğlu Payitaht Abdülhamid TRT 1
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.