Patron 'sağlık' ürünü satıyor, yazarı Atatürk tüccarı!

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in "Atatürk"ü suistimal ederek, fahiş fiyatlarla kitap satmasına toplumun büyük kesiminden tepki var... Özdil tanesi 2 bin 500 liralık "Mustafa Kemal" kitapları ile eleştiri oklarını üzerine çekerken, Sözcü gazetesinde sık sık "sağlık" başlığı altında ürünlerinin reklamı yapılan Ertuğrul Akbay da "Setini sen yap" kampanyası başlattı. Akbay gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da babası...

Türkiye henüz Yılmaz Özdil'in Atatürk istismarının geldiği son boyutu sindirememişken, Sözcü bu kez de gazetenin sahibi Burak Akbay'ın babası Ertuğrul Akbay'ın sosyal medyada başlattığı kampanyasını konuşacak gibi görünüyor. 

Patron 'sağlık' ürünü satıyor, yazarı Atatürk tüccarı!

Her toplum kesimine "etik" ve "ahlak" gibi kavramlar üzerinden dersler vermeye çalışan Sözcü'nün konu kendisi, sahipleri ya da yazarları olduğunda durduğu nokta ise tam anlamı ile "nalıncı keseri" tabirine uygun.

Bilindiği gibi Sözcü, çıktığı günden bu yana yazarı Yılmaz Özdil'in 'Mustafa Kemal' kitabının ilanları ile süsleniyor. 

Patron 'sağlık' ürünü satıyor, yazarı Atatürk tüccarı! - Resim : 2

Önce kitabı, sonra çocuklar için Atatürk serisi ve ardından da "özel seri" olduğu ve elle ciltlendiği ileri sürülerek tanesi 2 bin 500 liradan 1881 adet "Mustafa Kemal"in satışa sunulması "Atatürk tüccarlığı"nın geldiği yer bakımından ibret verici bir noktaya ulaşmış durumda. 

Yıllarca inançları gereği başörtüsü takan kadınları, namaz kılan insanları "din istismarcısı" diye yaftalayan Özdil ve Sözcü'nün Atatürk'ü alenen istismarı kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. 

Ancak tatlı kâr olduğunda etik kuralları bir kenara bırakan Sözcü'nün tüccar bakışı Özdil'in kitabı ile kısıtlı değil. 

Patron 'sağlık' ürünü satıyor, yazarı Atatürk tüccarı! - Resim : 3

Gazetenin sahibi Burak Akbay'ın babası Ertuğrul Akbay yıllarca 'Gölge adam' olduktan sonra yeni bir hayat felsefesine tutunmuş ve sağlıklı yaşam için spor ve diyet yapmıştı. Son yıllarda ise bunu paraya tahvil etmek için faydası şüpheli onlarca ürünü "şifalı" adı altında piyasaya sürmeye başladı. 

Patron 'sağlık' ürünü satıyor, yazarı Atatürk tüccarı! - Resim : 4

Uzmanların, bu tür "şifalı" adı altında pazarlanan ürünlerin doktor kontrolü olmadan kullanılmaması tavsiyesi ortadayken, Akbay'ın bir "guru" edasıyla, sağlık arayan vatandaşlara yaptığı ürün tavsiyeleri sosyal medya ve gazetede boy boy yer buluyor.

Patron 'sağlık' ürünü satıyor, yazarı Atatürk tüccarı! - Resim : 5

Gazetede yer alan bu önerilerin yanında yine Ertuğrul Akbay'ın ürünlerine ilişkin ilanlar da gazetede çarşaf çarşaf yayınlanıyor. İnternet sitesi üzerinden de bu ilanlar ve sözde tavsiyeler okurlara uzman önerisi gibi sunuluyor.

Patron 'sağlık' ürünü satıyor, yazarı Atatürk tüccarı! - Resim : 6

Bu tatlı kârın artarak sürmesi için her yolu deneyen Ertuğrul Akbay şu sıralarda Instagram hesabından yeni bir kampanya başlatmış durumda. Bu kampanyaya göre, iki ürün alan yüzde 20 kazanacak! 

Herhangi bir aktardan çok daha ucuza alınabilecek ürünlerin 75 ile 139 lira arasında satıldığını da ayrı bir not olarak belirtelim. 

Patron 'sağlık' ürünü satıyor, yazarı Atatürk tüccarı! - Resim : 7

Patron 'sağlık' ürünü satıyor, yazarı Atatürk tüccarı! ile ilgili etiketler Sözcü Yılmaz Özdil
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.