Beklenenden 4 kat daha şiddetli Patlayan Semeru volkanı 22 can aldı!

Endonezya’nın Doğu Java bölgesindeki Semeru Yanardağı’nda cumartesi günü beklenenden en az 4 kat büyük bir patlama meydana geldi. 22 kişi öldü, 27 kiş ise kayıp. Volkan tehdidi hala sürerken insanlar kayıplarını internet üzerinde aramaya başladı. Bilanço ise büyüyor.

Endonezya'nın Doğu Java bölgesinde yer alan 3 bin 676 metre yükseklikteki Semeru Yanardağı, patlamanın ardından kül ve duman püskürtmeye devam ediyor.

VOLKAN CAN ALDI

Lumajang bölge başkan yardımcısı Indah Masdar, düzenlediği basın toplantısında patlamanın ardından 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 41 kişinin de yanıkları olduğunu bildirdi.

Endonezya Ulusal Afet Ajansı (BNPB) Başkanı Suharyanto ise yetkililerin tahliye çadırları kurduğunu, ancak yoğun duman nedeniyle tahliyelerin zorlaştığını aktardı. Patlamada ayrıca yaklaşık 30 bina ve 1 köprüde büyük çaplı hasar meydana geldi.

ÖL SAYISI 22'YE ÇIKTI, 27 KİŞİ İSE KAYIP

Adadaki en yüksek dağlardan biri olan Semeru Yanardağı, bugün sıcak kül bulutları püskürterek yeniden faaliyete geçti. Endonezya Afet Azaltma Ajansı yaptığı açıklamada, bugüne kadar 22 kişinin hayatını kaybettiğini ve 27 kişinin de kayıp olduğunu duyurdu.

'POTANSİYEL TEHDİT HALA ORADA'

Semeru Yanardağı Gözlemevi Başkanı Liswanto, “Semeru, Endonezya’daki en aktif volkanlardan biri. 4 Aralıktaki patlamadan önce ve sonra da aktif olmaya devam edecek” açıklamasında bulundu. Bazı insanların evlerine dönerek eşyalarını ve hayvanlarını kontrol etmesinden sonra Liswando, insanlara güvenli mesafede bulunmaları için çağrıda bulunarak, “İnsanların daha tetikte olmaları gerek çünkü potansiyel tehdit halen orada” dedi.

Sumberwuluh bölgesindeki kurtarma ekiplerinin, kurtarma çalışmaları esnasında kötü hava şartlarıyla mücadele ettiği öğrenildi. Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı Müdürü Wuryanto, “Asıl engel hava durumu. Umarım, hava, arama kurtarma çalışmalarımızı kolaylaştıracak şekilde güzel olur” ifadelerini kullandı.

İNSANLAR İNTERNETTE KAYIP YAKINLARINI ARIYOR

Zarar gören bin 700’den fazla kişi için, mutfak ve sağlık tesisi kuruldu. İnsanlar, nerede olduklarına dair herhangi bir bilgi alabilmek için kayıp kişilerin fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşıyor.

Beklenenden 4 kat daha şiddetli Patlayan Semeru volkanı 22 can aldı! ile ilgili etiketler Endonezya semeru volkan yanardaü öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.