Patates püreli patlıcan kebabı nasıl yapılır? Tarifi nedir? Gelinim Mutfakta malzeme listesi

Patates püreli patlıcan kebabı tarifi merak ediliyor. Gelinim Mutfakta yarışması hayranlıkla izleniyor. Her bölümü ekranlara damga vuran yapımda yapılan yemeklerin tariflerin neler olduğu ise araştırılıyor. Peki Patates püreli patlıcan kebabı nasıl yapılır? İşte Patates püreli patlıcan kebabı tarifi! Detaylar haberimizde...

Patates püreli patlıcan kebabı nasıl yapılır? Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta büyük beğeni topluyor. Fatih Ürek'in sunuculuğunu üstlendiği programda yapılan yemeklerin tarifi merakla araştırılıyor. Peki Patates püreli patlıcan kebabı nasıl yapılır? İşte Patates püreli patlıcan kebabı tarifi! Merak edilen detaylar haberimizde...

Patates püreli patlıcan kebabı nasıl yapılır? Tarifi nedir? Gelinim Mutfakta malzeme listesi

PATATES PÜRELİ PATLICAN KEBABI

400 gr kuşbaşı tavuk eti

4 adet orta boy patlıcan

1 adet orta boy soğan

1 adet çarliston biber

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım su bardağı sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)

4 yemek kaşığı sıvıyağ (tavukları sotelemek için)

Püresi için:

2 adet orta boy patates

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığının ucuyla tereyağı

2 çay kaşığı Tuz

Sosu İçin:

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı salça

Üzeri için:

Taze kaşar rendesi

Yapılışı:

Patlıcanları soyun, karnıyarıkta yaptığınız gibi çok derin olmayan bir çizik atın ve kızdırdığınız sıvıyağ da çevirerek kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu serilmiş tabağa alın.

Butların derilerini çıkarıp kuşbaşı doğrayın.

Soğanı ve biberleri ince ince yemeklik doğrayın. Tavaya sıvıyağı alın, soğanları ve tuzu ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Tavukları ekleyin ve kavurun. Suyunu salınca biberleri ekleyin ve tavukla pişinceye kadar soteleyin. Pişen tavukları ocaktan alın.

Patatesleri haşlayın ve çatal yardımıyla ezin. Bir tavaya alıp üzerine sütü ve margarini ekleyin, tavada karıştırarak sütü tamamen çektirin tuzla tatlandırın.

Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine dizin. Sotelediğiniz tavukları patlıcanlara paylaştırın. Hazırladığınız püreyi tavukların üzerine paylaştırın ve kaşık yardımıyla düzeltin. Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirinden serpin.

Son olarak su ve salçayı iyice karıştırın ve patlıcanların tepsisine dökün. 200 derece önceden ısıtılmış fırında patlıcanların üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın.

 KANAL D HD

Kanal D, 1 Ekim 2006'da DHDTV adıyla yüksek çözünürlüklü yayınına başlamıştır. Türkiye'nin ilk ulusal yüksek çözünürlüklü televizyon kanalıdır. Kısa bir süre yayınlarını durdurduktan sonra, 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren D-Smart platformunda Kanal D HD adıyla tekrar yayına başlamıştır.

Kanal D HD, 18 Eylül 2014 tarihine kadar sadece D-Smart'ta 22. kanal'da yayın yapmaktaydı. Fakat 18 Eylül 2014'te D-Smart'taki yayınını devam ettirerek Digiturk'te 324. kanal, Filbox'ta 21. kanala ve de Türksat 4A'da 12245 H 27500 5/6 frekansına şifresiz ve ücretsiz olarak eklenmişti. Fakat 1 Ekim 2014'te Türksat 4A uydusundaki şifresiz ve ücretsiz yayını ile Filbox'taki yayınını sonlandırmıştır. Kanal D HD, sadece D-Smart'ta 22. kanal'dan ve de Digiturk'te 324. kanaldan izlenebilmekteydi. 6 Kasım 2015 tarihinde Türksat 4A'da şifresiz ve ücretsiz olmuştur. Kanal D HD şu anda D-Smart 22. kanal, Digiturk 24. kanal, Teledünya 25. kanal, Türksat TKGS 3. kanal, Türksat 4A 12245 H 27500 5/6 frekansından, Filbox 21. kanal ve Tivibu 26. kanaldan yayın yapmaktadır. 28 Eylül 2015'te HD yazısını kaldırılmıştır.

Patates püreli patlıcan kebabı nasıl yapılır? Tarifi nedir? Gelinim Mutfakta malzeme listesi ile ilgili etiketler Patates püreli patlıcan kebabı tarifi nedir nasıl yapılır?
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.