Patates Mantısı Tarifi! Misafirlerinizden Öyle Sözler Duyacaksınız Ki! Tarifi Sizden Yazılı İsteyecekler

Farklı yörelere ait birçok mantı çeşidi vardır. Örneğin Kayseri mantısı, pelmeni (Rus Mantısı) , Gürcü mantısı, İtalyan Mantısı (Raviole), Afgan Mantısı (Mantu) ve daha fazla çeşitlerde mantılar vardır. Hepsinin lezzeti ve şekilleri de birbirine has güzelliktedir. Patates Mantısı yemeği de kendine has lezzette sahip bir tariftir.

Farklı yörelere ait birçok mantı çeşidi vardır. Örneğin Kayseri mantısı, pelmeni (Rus Mantısı) , Gürcü mantısı, İtalyan Mantısı (Raviole), Afgan Mantısı (Mantu) ve daha fazla çeşitlerde mantılar vardır. Hepsinin lezzeti ve şekilleri  de birbirine has güzelliktedir. Patates Mantısı yemeği de kendine has lezzette sahip bir tariftir.

Patates Mantısı Tarifi! Misafirlerinizden Öyle Sözler Duyacaksınız Ki! Tarifi Sizden Yazılı İsteyecekler


Patates Mantısı Tarifi Yemeği İçin  Malzemeler

Patates mantısı tarifinde gerekli malzemeleri kolaylıkla bulunabilirdir. Patates mantısı tarifi için gerekli malzemeler sırası ile:

  • Dört adet patates,
  • Bir tane yumurta,
  • Beş su bardağı su
  • Beş su bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı tuz,
  • Üç yemek kaşığı zeytin yağı,
  • Bir çay kaşığı pul biber,
  • Bir çay kaşığı kimyon,
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir tane yarım kuru soğan

Patates mantısının sosu için gerekli malzemeler ise;

  • İki yemek kaşığı yoğurt,
  • Bir dış sarımsak
  • Göz kararı pul biber


Patates Mantısı Yapımı

Patates mantısı yemeğinin yapımına dört patatesi soyup küp küp doğradıktan sonra bir tencereye yaşlanmaya bırakmak ile başlanır. ( Haşlama suyuna tuz atmayı unutmayalım ) daha sonra haşlanan patatesleri büyükçe bir kaba alıp patates ezici yardımı ile güzelce patatesler ezilir.

Patates Mantısı Tarifi! Misafirlerinizden Öyle Sözler Duyacaksınız Ki! Tarifi Sizden Yazılı İsteyecekler - Resim : 2

Ezilen patateslerin üzerine yumurtayı ve ince ince doğranan soğanlar eklenir. Baharatları da patatesin üzerine eklenir. İyice karıştırarak sonra sekil verme işlemine başlanır. Elimizi her defasında ıslatarak patatesli hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır.

Ceviz büyüklüğünde yuvarlanan patates mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Bütün patates mantıları üzerine bir fırça yardımı ile zeytin yağı sürülür. Daha sonra ise yüz seksen dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırına tepsi verilir.

Patates Mantısı Tarifi! Misafirlerinizden Öyle Sözler Duyacaksınız Ki! Tarifi Sizden Yazılı İsteyecekler - Resim : 3

Ceviz büyüklüğünde yuvarlanan patates mantılarının üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Başka bir kâse de ise patates mantısı için sos hazırlanır. Yoğurt pul biber ve rendelenmiş sarımsağı karıştırılır.


Patates Mantısı Tarifi İçin Püf Nokta

Patatesler mantısı fırından çıktıktan sonra sos ile buluşturmaya önce patates mantılarının ilk sıcağının çıkmasını beklemek önemlidir. Eğer patates mantılarını fırından çıkarır çıkarmaz sosu ile buluşturulur ise yoğurt sulanır. Bu yüzden de hoş bir görüntü ortaya çıkmaz.

Patates Mantısı Tarifi! Misafirlerinizden Öyle Sözler Duyacaksınız Ki! Tarifi Sizden Yazılı İsteyecekler ile ilgili etiketler mantı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.