Patates görgüsüzlüğüne tepki

Şanlıurfa'da, Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan'ın, TMO’nun üreticiden alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için 81 ile gönderdiği patatesleri vatandaşlara verirken fotoğraf çektirmesi tepki çekti. AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, gazeteciler İsmail Kılıçarslan ve Ersin Çelik gibi bir çok isim sosyal medya hesaplarından kaymakam Doğan’ın bu hareketini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Toprak Mahsulleri Ofisi, koronavirüs salgını sürecinde satışları önemli orandan düşen üreticilerden patates alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 81 ile gönderdi.

Dağıtım yapılan illerden Şanlıurfa’da, Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan'ın, vatandaşlara patates çuvalı verirken çektirdiği fotoğraf sosyal medyada büyük tepki çekti.

Siyaset, medya ve sanat dünyasından da tepki gören fotoğraf hakkında AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar şu eleştiride bulundu: "Hükümet, salgının tahribatını azaltmak için ihtiyaç sahiplerine patates, soğan ve çeltikten oluşan 2.2 milyon tonluk gıda yardımı yapıyor. Bir hadsiz çıkıp bu insani tavrı şovuna malzeme yapıyor. Bir çuval patatesle poz vermek, neyin nesi? Yapmamız gereken çok iş var, çook!"

Patates görgüsüzlüğüne tepki

'MUTLULUĞUN RESMİNİ ARARKEN...'

Gazeteci yazar İsmail Kılıçarslan ise paylaştığı yorumunda, “Devletin üreticinin elinde kalan patatesi satın alıp ihtiyaç sahibine dağıtması ne kadar güzelse insan onurunu hiçe sayan bu fotoğraf o kadar çirkin. "Gereksiz bürokrat çirkinliği" diyelim buna biz” ifadelerine yer verdi.

Patates görgüsüzlüğüne tepki - Resim : 2

Ressam Ahmet Güneştekin, “Mutluluğun resmini ararken, görgüsüzlüğün fotoğrafıyla karşılaşmak bu olsa gerek!” derken gazeteci Ersin Çelik daha sert bir yorumda bulundu. Çelik, “Patates çuvalı daha asil duruyor. Hadi çekildin, nasıl, hangi hakla paylaşırsın? Patates lan patates! Devlet göndermiş. İhtiyaç sahibine ulaştır. İşin bu. Neyin şovunu yapıyorsun?” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Patates görgüsüzlüğüne tepki - Resim : 3

İLK KAYMAKAM KRİZİ DEĞİL!

Diğer yandan yaşananlar kamuoyuna yansıyan ilk "kaymakam krizi" değil. Geçtiğimiz günlerde de Tekirdağ'da Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, koronavirüs tedbirleri kapsamında dernek lokalleri denetlediği sırada bir vatandaşı azarlamıştı.

Kaymakam, vatandaşa, "Gördüm, seni dışarıdan gördüm. İndir şu arka ayaklarını... İşlem yapın, kapatın burayı. Hemen kapatın." diyerek çıkışmış ve söz konusu görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

 

 

Patates görgüsüzlüğüne tepki ile ilgili etiketler Şamil Tayyar Şanlıurfa patates ahmet güneştekin coşkun doğan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.