Patara Antik Kenti'nden kum çalındı mı? Bakanlık açıklama yaptı

Antalya'da bulunan ve "Özel Çevre Koruma Alanı" statüsünde bulunan Patara Antik Kenti ile ilgili ortaya dikkat çeken bir iddia atıldı. Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş, antik ketten kum çalındığını söylemişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise yaptığı açıklamada kumların antik kentin dışından alındığını açıkladı. Bakanlık, olayla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunun altını çizdi.

Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş, şubat ayında Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden 2 bin 168 kamyon kum çalınıp satıldığını iddia etmişti.

Durmuş, “Kum alınarak sera sahiplerine satıldı. Zaman zaman seraları su basıyor, taban suyunu arıtmak için bu kumu kullanıyorlar. Burası Özel Çevre Koruma Alanı. Buradan bir taş parçası bile alamazsınız” demişti.

Patara Antik Kenti'nden kum çalındı mı? Bakanlık açıklama yaptı

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Hürriyet'te yer alan habere göre, Patara antik kentindeki kum çalındığı iddiası hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü olayın eski olduğunu duyurdu.

Kum alındığı iddia edilen alanın da antik kentin dışında olduğunun altı çizildi. Failler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, savcılık tarafından işlem başlatıldığı bildirildi.

Patara Antik Kenti'nden kum çalındı mı? Bakanlık açıklama yaptı - Resim : 2

Patara Antik Kenti'nden kum çalındı mı? Bakanlık açıklama yaptı ile ilgili etiketler Antalya kum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Patara antik kenti çalınma iddia
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.