Pastörize ne demek? TDK Pastörize ne anlama geliyor?

Günlük dilde sıklıkla kullanılan kelimelerin doğru yazılışları ve anlamları konusunda bazen tereddütte kalabiliyoruz. Pastörize kelimesi ile ilk kez karşılaşanlar bu kelimenin anlamı ve doğru yazılışı konusunda Türk Dil Kurumu'nun internet sitesinde araştırmalar yapıyor. Biz de Pastörize ne demek, TDK Pastörize kelimesi ne anlama geliyor sorularına sizin için yanıt aradık.

Pastörize ne demek? TDK Pastörize ne anlama geliyor?

Genellikle market reyonlarında süt ürünleri üzerinde sıklıkla karşılaştığımız bir kelime olan pastörize kelimesinin anlamı hepimizin kafasını kurcalamıştır. Türk Dil Kurumu da pastörize sözcüğünün anlamını ve doğru yazılışına internet sitesinde yer vermiştir.

Özellikle süt ürünleri reklamlarında ya da internette konuyla ilgili asatış yapan web sitelerinde karşımıza çıkan pastörize, genel olarak mikroptan arındırılmış anlamına gelmektedir.

Peki pastörize ne demek? Ne anlama geliyor?

Fransızca kökenli bir kelime olan pastörize süt, bira ve meyve sularını mikroplardan arınmış duruma getirmek demektir. Kelimenin türetildiği pastörizasyon ise 75 dereceye kadar ısıtılıp sonra aniden soğutulan bira, süt ve meyve sularını mikroplardan temizleme anlamına gelir.

Pastörize ne demek? TDK Pastörize ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu pastörize ne demek pastörize ne anlama geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.