Paşinyan'ın Türkiye talebine ret

Azerbaycanlı sivilleri katleden Ermenistan'da Başbakan Paşinyan zor günler geçiriyor. Orduda ağır kayıplar verilmesi ülkede Paşinyan'ın güvenini sarsarken, esnafa yaptığı 'Türk mallarına boykot' çağrısı da karşılık bulmadı. Ermeni esnaf, ‘Batarız’ diyerek bu teklifi reddetti.

Ermenistan’daki gelişmelerle ilgili Ankara’ya gelen ‘son durum değerlendirme raporu’, Başbakan Nikol Paşinyan’ın ciddi sorunlar yaşamaya başladığını ortaya koydu.

ANKARA’YA GELEN RAPOR

Hürriyet’ten Uğur Ergan'ın ayrıntısına ulaştığı raporda, Paşinyan’ın ülke içinde inanılırlık ve güvenirliğini önemli ölçüde kaybettiğinin altı çizildi. Rapordan bazı ayrıntılar şöyle:

CİDDİYE ALAN YOK

“İyice köşeye sıkışan Paşinyan, iç kamuoyuna, ‘Türkler bizi 100 yıl önce kesti. Şimdi de kesmek istiyor’ gibi propagandaya başladı ama kendisini içeride de ciddiye alan yok. Paşinyan’ın dış dünyada da beklediği desteği alamaması Erivan’da şaşkınlık yaratmış durumda.

PUTİN SIRT ÇEVİRDİ

Başta ılımlı gibi gözüken, ancak bir süre sonra tüm siyasi rakiplerini hapse atmaya başlayan Paşinyan siyasi ve ekonomik açıdan köşeye sıkıştıkça, Azerbaycan’ı hedef göstermeye başladı. Rusya’nın çatışmalar başladıktan 4 gün sonra devreye girme çabaları dikkat çekici. Rusya da Paşinyan’a sıcak bakmıyor. Paşinyan’ın hapse attığı sonra kefaletle serbest bıraktığı eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’a Moskova’nın doğum günü mesajı göndermesi manidardı. Moskova’nın bu tutumu Erivan yönetiminde rahatsızlık yarattı.

PKK İLE GÖRÜŞME

Ermenistan yönetimi ile terör örgütü PKK arasındaki organik bağlar son dönemde iyice arttı. Dağlık Karabağ’a getirilen PKK’lılardan sözde lider konumda olanların, Ermenistan yönetiminde kimlerle görüştükleri tek tek tespit edilip kayıt altına alınmış durumda.”

BOYKOT İSTEDİ, ESNAF REDDETTİ

Ermenistan yönetimi tarafından Türk mallarına boykot çağrısı yapıldı. Önceki gün ilan edilen boykot kampanyasına bazı büyük süpermarket zincirlerinin uyma kararı alarak Türk mallarını raflarından boşalttığı öğrenildi. Ermenistan’daki 60 bine yakın irili ufaklı girişimci ise öneriye karşı çıktı. Neredeyse tüm hafif sanayi ürünlerinin Türkiye’den getirildiğini dile getiren işletmeciler, Türk mallarına uygulanacak boykotun ekonomiye darbe vuracağından endişeli.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ermenistan Ticaret Odası Başkanı Vagram Mirakyan, Türk mallarına boykot fikrinin bir gecede gerçekleştirilemeyeceğini vurgulayarak, “Ülkemizde 80 bin irili ufaklı özel girişimci mevcut. Bunlardan 60 bini genelde Türk ham madde ve hazır ürünleriyle çalışıyor. Bir gecede tüm Türk mallarını boykot edelim dersek bu 60 bin girişimci işsiz kalır” ifadelerini kullandı.

 

 

Paşinyan'ın Türkiye talebine ret ile ilgili etiketler Türkiye Ermenistan Azerbaycan paşinyan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.